Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heiko overtuigt Donny: we kunnen de finale winnen

Donny van de Beek kijkt als jonge Ajacied z’n ogen uit. Alles rond de finale is mooi. Het besef dat Ajax ‘m kan winnen, werd door Heiko Westermann duidelijk gemaakt.

22 mei 2017 - 12:29

“Overal waar je komt, iedereen vindt het prachtig, iedereen praat over Stockholm. Dat is logisch. En als we dan toch in de finale staan, moeten we ‘m ook winnen, vind ik.” Goede teksten van de twintigjarige Van de Beek, te zien en te horen bij Ajax TV.  

In het begin van dit seizoen was een Europese finale nog lang niet logisch. De weg tussen Rostov en Stockholm is lang geweest, om het zo maar te zeggen. Van De Beek mocht het Europees laten zien tegen bijvoorbeeld Standard Luik. “Ik denk dat het een belangrijk moment is geweest, omdat ze toen wel wisten wat ze aan mij hebben. Dat waren goede wedstrijden om me te laten zien.”

Best verrassend; routinier Westermann bracht de echte overtuiging in de ploeg. Van de Beek geeft ‘der Heiko’ de credits. “Ik weet nog goed, vlak na de winterstop hadden we een gesprek gehad met de jongens. Bijvoorbeeld Heiko, die nam het woord en zei: ‘Jongens, we kunnen heel goed voetballen. Jullie zijn een goede ploeg. Als jullie de juiste mentaliteit tonen elke keer en durven te voetballen, dan kunnen we gewoon de Europa League winnen.’” 

Dat besef daalde langzaam in bij Van de Beek. “Daar denk je dan over na. En dan lijkt het wel heel hoog gegrepen, maar hij heeft wel gelijk. Je krijgt misschien niet zoveel kansen in je voetbalcarrière. Dus moeten we deze nu pakken.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >