Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fransen vinden vijf redenen waarom Lyon toch finale haalt

De 4-1-overwinning was heerlijk. Maar Ajax is er nog niet. Het moet donderdag gewoon nog aan de bak als het de finale van de Europa League wil halen. En dat willen we, heel Ajax wil niets liever. Maar Olympique Lyon wil dat natuurlijk net zo goed. Om de ploeg wat hoop te geven heeft de krant l’Equipe vijf redenen bedacht waarom het Lyon toch gaat lukken.

05 mei 2017 - 15:57
UsershyraDesktopajax_dataimages199af36305a5662d3d56f1ce1f0266f6_normal
Het was mooi, het was schitterend, maar we hebben nog niks. © Pro Shots

We zetten de vijf redenen van de Franse sportkrant even op een rijtje, al is het maar om de Ajacieden op scherp te zetten.

Lacazette is weer terug
Ja, Alexandre Lacazette viel woensdagavond twintig minuten voor het einde in. Maar 100 procent fit was de vedette van Lyon nog niet. Sterker nog, we hebben de spits eigenlijk helemaal niet gezien, Matthijs de Ligt had hem in zijn zak. Maar donderdagavond zullen we een andere Lacazette zien, verwacht l’Equipe. “Met of zonder hem, het is een wereld van verschil,” aldus de krant.

Parc Olympique Lyonnais is een heksenketel
Ja, ja, Daar is-ie weer! De heksenketel! We hebben ‘m een paar wedstrijden moeten missen, maar nu we weer richting Zuid-Europa gaan, kan het niet ontbreken. De Fransen waren onder de indruk van de sfeer in de Johan Cruijff Arena, maar in Parc Olympique Lyonnais kan het ook spoken. En het moet gezegd: ondanks de fantastische sfeer in Amsterdam was het uitvak van Lyon ook regelmatig te horen. Daar staat tegenover dat het uitvak van Ajax ook al flink van zich heeft laten horen dit seizoen en met 2800 Ajacieden in Lyon verwachten we daar ook weer veel van.

Jeugdigheid nekt Ajax
“Ajax speelde woensdag met een jeugdige frisheid. Lyon werd overspoeld door het enthousiasme van de vrijuit spelende Ajacieden. Maar het gebrek aan ervaring kan er ook voor zorgen dat Ajax de controle kwijtraakt,” is de hoop van l’Equipe. De Fransen wijzen er bovendien op dat Ajax slechts een van de zeven uitwedstrijd in de Europa League won dit seizoen en al twee keer verloor.

Lyon heeft het al een keer eerder geflikt
Lyon verloor in 2001 net zo goed een heenwedstrijd met 4-1. In de achtste finales van de Uefa Cup was Club Brugge toen de tegenstander. Die nederlaag werd in eigen huis rechtgezet. In de 93ste maakte Sonny Anderson de voor Lyon bevrijdende 3-0. De ex-spits van Barcelona zorgde in de eerste helft ook al voor de eerste twee doelpunten.

Het kan niet slechter
Volgens l’Equipe liet Lyon in Amsterdam een voor dit seizoen zeldzame mentale en technische zwakte zien. De gedachte is dat de ploeg donderdag simpelweg niet slechter kan presteren en dat geeft weer hoop. Vooral de verdediging van de Fransen kreeg er na afloop van langs.

Aan deze reden willen we graag nog een extra reden om scherp te zijn toevoegen. Ajax dacht in 2011 na de 0-0 in Lyon kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League al binnen te hebben. Maar toen was daar de knipoogkroaat. Laat dat een les zijn om niet te vroeg te juichen.

We hebben nog niks en zullen er met z’n allen alles aan moeten doen om de finale te halen. Spelers, technische staf én supporters moeten in Lyon alles geven, maar dan ook echt alles!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >