Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Willem II - Ajax

Willem II speelt nergens meer om, maar is dat een voordeel? Lees het in onze voorbeschouwing.

13 mei 2017 - 14:27
UsershyraDesktopajax_dataimages8e6a6fd5406aead6d272d37659e58448_normal
Eerder dit seizoen debuteerde en scoorde de Ligt tegen Willem II © Pro Shots

Na het behalen van de finale van Europa League staat zondag de allerlaatste eredivisiewedstrijd van het seizoen op het programma. Willem II is in Tilburg de tegenstander, en Feyenoord in Rotterdam. Het scenario is bekend: alleen als Ajax wint in Tilburg, en Feyenoord dat zelf niet doet, wordt Ajax kampioen. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Willem II – Ajax.

Willem II is klaar
De ploeg van Erwin van de Looi is veilig en heeft, ook als het naar boven kijkt, niets meer om voor te spelen. Bij winst van de thuisploeg en puntverlies van Excelsior bij Ado Den Haag klimt de ploeg nog wel een plekje op de ranglijst.

Dat Willem II geen belang heeft bij de wedstrijd van zondag lijkt een fijne kanttekening, maar dit was ook het geval bij de tegenstander in de kampioenswedstrijd van vorig jaar: De Graafschap.

Jari Schuurman
Wie aan de zijde van de Tilburgers wél baat heeft bij een resultaat is middenvelder Jari Schuurman. Schuurman, onder contract staand bij Feyenoord en verhuurd aan Willem II, gaf in een interview met Omroep Brabant te kennen dat hij zondag ‘misschien wel extra getriggerd is’.

Twijfelgevallen
Na de uitwedstrijd tegen Lyon gaf Peter Bosz al te kennen dat een aantal spelers twijfelgevallen waren voor de wedstrijd van zondag. Over die gevallen (Schöne en Younes) wordt nog steeds getwijfeld.

Over wie niet getwijfeld wordt is Daley Sinkgraven. De linksback is nog steeds niet voldoende hersteld van zijn blessure en blijft dus ook zondag aan de kant.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >