Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Go Ahead Eagles

Het Europa League-succes mag het veilig stellen van de tweede plek niet in de weg zitten. Daarom is een goede voorbereiding voor zondag erg belangrijk.

06 mei 2017 - 14:55
UsershyraDesktopajax_dataimages84865d674755fae933a4ab872a242854_normal
Eerder dit seizoen won Ajax bij Go Ahead met 0-3. © Pro Shots

Waar donderdag in de agenda van menig Ajacied omcirkeld staat voor de return in Lyon, moet Ajax in de Eredivisie ook nog ‘gewoon’ twee wedstrijden winnend af zien te sluiten om zeker te zijn van de tweede plek. Zondag wacht de eerste, dan is Go Ahead Eagles de tegenstander. Hier drie dingen die je moet weten over het tussendoortje van zondag.

‘Elf anderen is een optie’
In de wedstrijd tegen PSV kwam Ajax zwaar vermoeid voor de dag. Peter Bosz lijkt een zo’n zelfde scenario te willen voorkomen en stuurt aan op een sterk gewijzigde opstelling in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Lyon.

Tegen Ajax TV laat hij weten: ‘’Onze selectie is zo breed dat ik wel tien, elf anderen kan laten spelen.” Van die anderen lijken twee namen bekend: Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong waren gisteren namelijk afwezig bij de wedstrijd van Jong Ajax tegen SC Cambuur.

Eén blessuregeval
Een derde en vierde wijziging in de basisopstelling kan de terugkeer van Nick Viergever en Joel Veltman betekenen. De twee waren geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Lyon, maar zijn vanaf heden weer speelgerechtigd.

Daley Sinkgraven is de enige geblesseerde in de selectie van Peter Bosz. Of hij er wel bij is in Lyon is nog niet bekend.

In Deventer grote rol Gudelj
Eerder dit seizoen won Ajax met groot gemak bij Go Ahead (0-3). Een van de aanjagers van die gewonnen wedstrijd speelt inmiddels niet meer in Nederland, zelfs niet op dit continent.

Nemanja Gudelj was in augustus nog basisspeler maar forceerde een aantal maanden later een breuk bij Ajax. De inbreng van Gudelj in Deventer (goal en assist) werd in ieder geval gewaardeerd, maar wordt deze ook gemist? We zien het zondag. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >