Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt: 'Eerst zondag nog winnen, dan pas de finale'

Hoe snel kun je de knop omzetten na een euforische avond? Terwijl de meeste fans op vrijdagochtend nog met een enorme roes door Lyon liepen, dachten de spelers direct na de wedstrijd alweer aan Tilburg. Zondag, Willem II-uit. Want het gaat nog ergens om.

12 mei 2017 - 14:01
UsershyraDesktopajax_dataimages7ab8a8ed5dc5bc416d4f46197bca20c8_normal
De Ligt viert feest - en focust in één moeite door op zondag. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Stockholm, 24 mei. Manchester United. Het staat nu met vette letters in ieders agenda. Maar avonddromen over de clash in de finale van de Europa League is er op donderdagavond al niet meer bij. Natuurlijk, de euforie is groot in de catacomben van het Parc Olympique Lyonnais. Maar stuk voor stuk beginnen de spelers ook al over zondag te praten, als de uitwedstrijd tegen Willem II wacht.

Zo ook Matthijs de Ligt, die haast geen stem meer over heeft. Hij moest schreeuwen tijdens de wedstrijd om zijn teamgenoten te coachen, en mocht schreeuwen richting het uitvak na het duel. Net als hij vorige week deed op het Arenadek.

“Het was imposant,” begint De Ligt te vertellen in gesprek met Ajax Life. “Direct na de wedstrijd ben je vooral bezig met het vieren dat je door bent, maar nu komt wel het besef dat we écht de finale gaan spelen. Maar we moeten niet vergeten dat er zondag ook een heel belangrijke wedstrijd op het programma staat.”

Pardon? Het lijkt afgesproken werk van de spelers, alsof iemand in de kleedkamer heeft gezegd dat Willem II niet vergeten moet worden, maar dat is niet zo. De spelers beginnen er vanuit zichzelf over.

“Het enige dat telt is dat we zondag winnen,” aldus De Ligt. “We zijn afhankelijk van Feyenoord, maar het mag niet zo zijn dat Feyenoord punten verspeelt en wij ook niet winnen.”

Waar trainer Peter Bosz zichzelf een avondje gunt zonder te denken aan de volgende wedstrijd (‘Ik heb besloten daar morgen pas over na te denken’) praat Andre Onana – nog steeds in zijn keepersshirt – wel over zondag. “Dat we de finale hebben gehaald is mooi, maar eerst zondag winnen. Daarna kunnen we het verder hebben over de finale.”

Afgesproken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >