Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wint Rinus Michels Award

Vrijdag werd Peter Bosz uitgeroepen tot trainer van het seizoen. Tijdens de ceremonie in het stadion van PEC Zwolle ontving hij tot zijn eigen verbazing de Rinus Michels Award. “Het is eervol, omdat m’n collega’s kiezen.”

20 mei 2017 - 12:14
UsershyraDesktopajax_dataimages33abb35c5dbe99be81e12423a11dee78_normal
Peter Bosz: beste eredivisietrainer 2016-2017 © Pro Shots

Maar verwacht had Bosz het niet. Zelf dacht hij meer aan Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) of Henk Fräser (Vitesse), geeft hij te kennen in gesprek met Het Parool: “Met name Gio heeft iets heel bijzonders gepresteerd, maar ook Henk Fräser, die met Vitesse de eerste prijs in 125 jaar pakt. Dat is wel bijzonder.”

Naast Bosz, Fräser en van Bronckhorst waren ook Erik ten Hag (FC Utrecht) en Mitchell van der Gaag (Excelsior) genomineerd. Bosz was overigens als enige van de genomineerden aanwezig bij de prijsuitreiking.

Bosz ontving de prijs uit handen van Leo Beenhakker tijdens het Nederlands Trainerscongres. Hiermee volgt hij Erik ten Hag op, die de prijs vorig jaar in de wacht sleepte. Op ditzelfde congres werd Maurice Steijn overigens verkozen tot beste trainer van de Jupiler League. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >