Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz over halve finale tegen Lyon: ‘Er zijn zeker kansen’

Vanavond moet het gebeuren tegen Lyon! De eerste stap richting de finale in Stockholm. Een dag voor de wedstrijd stond trainer Peter Bosz de verzamelde pers te woord. “Er zijn zeker kansen, maar we moeten een hoog niveau halen.”

03 mei 2017 - 11:55
UsershyraDesktopajax_dataimages8d3f903b13fecef223f7282b386afdfd_normal
Peter Bosz ziet kansen en dat zijn ploeg er klaar voor is. © Pro Shots

De eerste vragen gingen over de vervangers van Nick Viergever en Joël Veltman. Bosz deed niet geheimzinnig over hen, het zijn Jaïro Riedewald en Kenny Tete. “Dat zijn uitstekende spelers. Kenny staat op zijn eigen positie. Jaïro heeft dit seizoen nog niet op linksback gespeeld. Hij is natuurlijk meer een centrale verdediger, maar kan daar prima uit de voeten.” 

“Natuurlijk is dit voor die jongens moeilijk. Maar dat is voetbal. Dan sta je opeens in een halve finale, dat zijn geweldige wedstrijden. Dan mag je er opeens staan. En ze staan er, hoor, ik heb daar alle vertrouwen in.” Met Jong Ajax speelde het ‘backstel’ tegen VVV, om klaar te zijn voor Lyon.

Olympique Lyon, dat is weer net een niveautje hoger dan de Europese tegenstanders tot nu toe, beaamt Bosz. “Ja. Sowieso staan in een halve finale goede ploegen. Dat is Lyon, en dat is Ajax ook. We hebben Lyon goed geanalyseerd en je ziet dat het een goede ploeg is. Tegen AZ, Roma en Besiktas.”

“Hun vorm is toch iets veranderd. Rond de wedstrijd tegen AZ stonden ze er ook in de competitie goed voor, maar Lyon heeft in de titelstrijd moeten afhaken. Maar het blijft gewoon een goede ploeg.” 

Het ontbreken van Alexandre Lazacette, met 24 treffers een topper in de Franse competitie en twee keer trefzeker tegen AZ, was woensdag nog niet bekend. Nu wel. Bosz heeft scenario’s sowieso klaarliggen voor alle situaties. “Ik zie het morgen wel. Of hij nou wel of niet meedoet. Jij weet het niet, ik weet het niet. Ik maak me wel over andere dingen druk.” 

Bijvoorbeeld over een eigen aanvaller, Bertrand Traoré. Hij is beschikbaar, zei Bosz. “Die heeft gisteren getraind en is fit. Als de reactie goed is en hij traint mee, dan is hij fit.”

Ajacieden op de tribune en op het veld hunkeren naar nog meer internationaal succes. Een finale! Bosz snapt dat, maar blijft realist. “Er zijn zeker kansen, maar we moeten een hoog niveau halen. Dat kunnen we, in thuisduels. Maar tegen Schalke zag je dat een 2-0 in gevaar kan komen als je het daar vervolgens niet goed doet. We moeten twee wedstrijden top zijn. Dat zijn we ook van plan. Een favoriet? Die is er niet. Als we beter spelen, kunnen wij winnen. En anders wint Lyon.”

Alles staat dus op scherp en helemaal klaar voor een schitterende Europees avondje in de Johan Cruijff Arena. De aftrap is om 18.45 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >