Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz hoopt dat Ajax in finale ballen heeft om te voetballen

Het staat schitterend op de affiches: Ajax - Manchester United, 24 mei 2017, finale Europa League. Peter Bosz is dan ook blij me United als tegenstander. Vooral omdat hij het na twee duels met Celta de Vigo ook wel leuk vindt om een andere tegenstander te treffen.

12 mei 2017 - 09:35
UsershyraDesktopajax_dataimages0744e3fe6c8bba328eb4a52456273d6b_normal
Bosz lijkt het ook niet te geloven, maar het is echt waar: Ajax staat in de finale! © Pro Shots

Door Niels Pach

“We hebben al een keer tegen Celta gespeeld dit seizoen, twee keer, dan is het leuker om in de finale tegen een andere tegenstander te spelen,” legt Bosz aan onder andere Ajax Life zijn voorkeur voor de Engelsen uit. “Het  is natuurlijk een geweldig grote club, dus het is mooi om daar tegen te spelen. Maar ik vind: als je finales speelt, moet je ze ook winnen. Want dat blijft hangen. Verliezen, dat is niet leuk.”

Volgens Bosz behoort een overwinning ook zeker tot de mogelijkheden. “Ja, dat kan. Ik denk dat wij, ook vandaag in de eerste helft, hebben laten zien dat we tegen een goede ploeg, want dat is Lyon, aan het voetballen komen. Als wij aan het voetballen komen, zijn we tot grootse dingen in staat. Dus ook daar zal weer de sleutel liggen. Hebben we de ballen om daar te gaan voetballen in de finale?”

Durf is er zeker nodig in de finale, zeker omdat Ajax een team met een meestertacticus treft. Daarmee wordt het ook een wedstrijd tussen Bosz en José Mourinho. Het is trouwens niet de eerste keer dat het opneemt tegen de Portugees.

“Dat heb ik al eerder gedaan. Dat was toen ik bij Vitesse zat en wij tegen Chelsea speelden (oefenwedstrijd, red.). Toen heb ik al tegen hem gespeeld, maar ik ben van plan deze keer te gaan winnen van hem,” sluit Bosz af met veelbelovende woorden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >