Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz heeft geen idee hoe groot titelkansen van Ajax nu zijn

Ajax wint, Feyenoord bezwijkt onder de druk en Ajax' titelkansen zijn niet kleiner geworden. Peter Bosz houdt het vooral simpel. "Het is niet eenvoudig en vanzelfsprekend om in Tilburg te winnen, maar dat zijn we wel van plan. En dan zien we wel wat er in Rotterdam gebeurt."

07 mei 2017 - 18:04
UsershyraDesktopajax_dataimages5ce502b6683fbc49762428761d3858e3_normal
Bosz overhandigt Dolberg zijn prijs als Talent van het Jaar. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Bosz riep het al weken geleden al eens tijdens een nabeschouwing. De titelstrijd zal op de laatste speeldag beslist worden. Het leek bluf gezien de ruime achterstand destijds op Feyenoord, maar inmiddels is het realiteit dankzij de 3-0-nederlaag van de koploper bij Excelsior.

De Ajaxtrainer was zelf vooral blij dat zijn ploeg de drie punten had gepakt. “Dat moesten we doen om de hoop nog enigszins levend te houden. Maar ik ben ook somber gestemd, omdat Go Ahead Eagles het eerste cluppie was waar ik ooit een seizoenkaart kocht vanuit Apeldoorn. Ik voel wel met hen mee vandaag.”

Ondanks het gewenste resultaat, was Bosz niet tevreden over het spel van zijn ploeg. “We hebben gedaan wat we moesten doen zonder groots te spelen. Het was degelijk. Misschien ging het wel te gemakkelijk, waardoor spelers zich bepaalde frivoliteiten veroorloofden en we niet meer tempo speelden of mensen zonder bal bewogen of diep gingen. Anders hadden we nog aan ons doelsaldo kunnen werken.”

De Ajaxtrainer verwacht wel dat de Rotterdamse rivaal een zware week tegemoet gaat, maar hoe groot Ajax’ titelkansen zijn, kon ook hij niet inschatten. “Dat is afwachten. Onze kans is groter dan voor deze speelronde. Feyenoord had naar ik begreep twee thuiswedstrijden om het te laten zien. Daar hebben ze er nu een van verloren en dan ook nog met 3-0. Ik kan me voorstellen dat ze daar iets onrustiger worden. De druk neemt toe. Dat is logisch als je eerst twee kansen had en nu nog maar een. Daar weet deze club alles van. Dat de druk kan toenemen als een titel nog niet binnen is.”

En dus valt de beslissing net als vorig seizoen op de laatste speeldag. Feyenoord treft thuis Heracles Almelo. De club waar Peter Bosz en met name zijn assistent Hendrie Krüzen nog veel vrienden hebben, heeft nog een puntje nodig om de play-offs te halen, terwijl Ajax zelf afreist naar Tilburg waar het in 2007 al eens een landstitel liet liggen.

Bosz: “Voor Heracles is het eraan gelegen een goed resultaat te halen in De Kuip. Wij moeten dan doen waar we zelf invloed op hebben. Het is niet eenvoudig en vanzelfsprekend om in Tilburg te winnen, maar dat zijn we wel van plan. En dan zien we wel wat er in Rotterdam gebeurt.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >