Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: ‘Er is iets mis als spelers geen zenuwen voelen’

Wat een zenuwen, wat een spanning. De gemiddelde Ajacied staat al sinds vorige week donderdag te stuiteren. Ajax kan het halen, de uitgangspositie is fantastisch, maar houdt Ajax het ook vast? We tikken het f-woord bewust niet, want we willen het niet verpesten. Eerst maar zien hoe de terugwedstrijd bij Olympique Lyon afloopt.

11 mei 2017 - 09:31
UsershyraDesktopajax_dataimages4cf0b5a4cec0ee57926c36a8e942d819_normal
Bosz kijkt wat zenuwachtig, maar was juist heel ontspannen tijdens de training. © Pro Shots

Door Mike van Damme en Niels Pach

Jinxen is deze dagen dan ook het meest gebruikte woord onder Ajaxsupporters. We mogen niet verder denken dan de uitwedstrijd tegen Lyon, maar hebben stiekem allemaal óf al geboekt voor Stockholm óf alle opties qua vluchten en hotels ergens opgeslagen. Maar echt uitspreken dat de buit binnen is na de ruime 4-1-zege in Amsterdam, nee, dat doen we niet. Dat mag niet. Dan ‘jinx’ je de boel.

Het is een mechanisme waar Peter Bosz ongetwijfeld wel mee kan leven. Want als iemand voorzichtig is na het prachtige resultaat van vorige week is het de Ajaxtrainer wel. De hele week roept hij al dat Ajax er nog niet is, dat Lyon het betere van het spel had in de eerste twintig minuten en ga zo maar door.

Maar heeft de trainer ook nog een geruststellende boodschap voor de 2800 in Lyon aanwezige en duizenden in Nederland achtergebleven fans, die een zware dag tegemoet gaan? “Lekker een biertje nemen en achterover leunen,” geeft Bosz als advies in gesprek met Ajax Life

En ach, een beetje zenuwen is ook niet verkeerd. Het hoort bij het fan zijn. Emotieloos op de tribune of voor de buis zitten is niets, dan kun je beter inschakelen op het Songfestival.

Zelfs voor de spelers horen zenuwen er, tot op zekere hoogte, gewoon bij, meent Bosz. “Als ze geen zenuwen voelen, is er iets mis met die jongens. Want dat kan namelijk niet. Als je een halve finale speelt, voel je spanning. Maar het moet niet zijn dat het verlammend werkt. Dat is aan mij om te constateren en er vervolgens iets aan te doen.”

Dat is trouwens iets waar Bosz altijd mee bezig is, niet alleen sinds de overwinning in de heenwedstrijd. “Het is niet iets van: ik zet iets in op een bepaald moment. Ik heb daar gewoon contact over met mensen die daar verstand van hebben.”

Dan zit er voor de supporters nu niks anders op dan een biertje drinken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >