Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz en Klaassen hopen op fantastische sfeer bij Ajax - Lyon

Het komt woensdag heus allemaal goed. Er zijn al diverse oproepen gedaan voor een fantastische sfeer in de Johan Cruijff Arena en wie weet wordt rondom Ajax - Olympique Lyon 15 mei 2011 zelfs wel overtroffen. Peter Bosz en Davy Klaassen kunnen niet wachten tot het los gaat.

02 mei 2017 - 15:32
UsershyraDesktopajax_dataimages89fc02a809e667d17011a256d72d2d95_normal
Klaassen en supporters, dat is gewoon de ultieme combi. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Als Ajax aantreedt in Europa, gebeurt er iets op de tribunes. Je merkt het dit seizoen keer op keer. Er wordt harder gezongen, er wordt vaker gezongen en het is gewoon fantastisch. De support rondom Schalke 04 verdiende alle lof, maar bij Ajax - Lyon gaan de remmen pas echt los.

Diverse groeperingen hebben alvast laten weten alles uit de kast te halen. Aanvoerder Klaassen, een supporter bovendien die toevallig heel erg goed kan voetballen, kan niet wachten tot hij Ajax mag leiden bij de opkomst en het geluid aanzwelt. Iets wat bij de warming-up ook al zal gebeuren.

“Ik kijk er heel erg naar uit. Als je de wedstrijden van de laatste paar maanden bekijkt, hing er op de heel belangrijke momenten steeds een ongelooflijke sfeer. Dat geeft gewon een boost en dan blijf je maar gaan. Ja, dat is gewoon heel fijn,” antwoordt Klaassen op de vraag van Ajax Life.

“Je voelt je benen heus wel, maar het is moeilijk uit te leggen... Het is gewoon een heerlijk gevoel wat je krijgt van al die zingende supporters. Echt een gevoel alsof je niet met z'n elven, maar met 50.000 man tegenover een tegenstander staat.”

Bosz roemde de wisselwerking tussen spelers en supporters al diverse keren en gaat nog een stapje verder. Zonder topsfeer wordt de uitdaging woensdag nog groter, zo niet onmogelijk. “Ik denk dat we niet zonder kunnen,” meldt hij Ajax Life als de inbreng van de supporters ter sprake komt.

“Ik vermoed dat we de steun van de fans keihard nodig hebben, omdat dit een echte topwedstrijd is. Ik zei al: we maken alleen kans als we top zijn. We hebben echt de steun van de mensen nodig, zij kunnen je over bepaalde momenten heen schreeuwen. Of naar voren. En dat is wat we willen. Nee, we kunnen morgen niet zonder.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >