Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz adviseert Belgen altijd Ajax uit te zenden

Zullen we het gewoon nog één keer over Ajax - Olympique Lyon hebben? Ja, we doen het gewoon. De wedstrijd was te leuk om erover op te houden. En na het duel gebeurde er ook nog genoeg mooie dingen. Zo had Peter Bosz een leuk interview met de Belgen van VRT.

05 mei 2017 - 18:27
UsershyraDesktopajax_dataimages14f9d69a13b0d8324514ca6190cf8012_normal
Het was een prima interview van de Belg met Bosz. © Pro Shots

Het interview bij de Vlaamse televisiezender begint als volgt:

“Meneer Bosz, ik denk dat ik u gewoon moet bedanken voor deze wedstrijd,” zegt de interviewer.
“Dat is leuk om te horen,” reageert Bosz.
“Het was fantastisch, toch? Al begonnen jullie, als ik dat mag zeggen, niet goed,” kraakt de Belg toch nog een kritische noot.

Daar is Bosz het volledig meer eens. “Nee, we begonnen totaal niet goed. Ik denk dat Lyon de eerste twintig minuten beter was. We waren heel onrustig in balbezit, we konden niet de vrije man vinden. Normaal zetten wij druk, maar dat deed Lyon nu. Maar de eerste twee kansen waren raak, dat hielp ons. Toen begonnen we langzaam wat beter te voetballen.”

Juist vanwege de goede start van de Fransen en de kansen die ze daarna kregen, wil Bosz nog niet denken aan de finale. “Ik ben er nog totaal niet mee bezig. Lyon is echt een goede ploeg. Dat hebben we in de eerste twintig minuten kunnen zien. En ook daarna nog wel.”

“Want wij hebben veel kansen gemist, maar zij ook. Deze wedstrijd, 8-3 was helemaal niet gek geweest. Dus het is nog niet gespeeld. Wij zullen echt een topprestatie in Lyon moeten leveren, willen we daadwerkelijk naar de finale gaan.”

Daarop constateert de interviewer dat de wedstrijd in dus Lyon nog spannend genoeg wordt om uit te zenden. “Als VRT moet je eigenlijk altijd voor Ajax gaan. Tegen wie we ook spelen,” is het advies van Bosz.

We zijn benieuwd wat de Belgen met het advies doen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >