Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Baby Ajax’ maakt indruk op kranten in heel Europa

Heeft Ajax echt met 4-1 gewonnen van Olympique Lyon? Was Ajax echt zo goed? We kunnen het bijna niet geloven. Dus gaan we op zoek naar bevestiging. En wat blijkt: iedereen is enthousiast, in binnen- én buitenland. Dan moet het haast wel waar zijn, toch?

04 mei 2017 - 18:00
UsershyraDesktopajax_dataimages70d0c7b126f7fd8b98543d3f2acb33fc_normal
Het jonge Ajax onder aanvoering van Traoré oogst lof in heel Europa. © Pro Shots

Laten we eens in Nederland beginnen. Willem Vissers van De Volkskrant heeft weer een schitterend stuk uit zijn toetsenbord gekregen. Hij is lyrisch over de wedstrijd en alles eromheen. “Wat een traktatie voor de zintuigen was Ajax - Olympique Lyon,” begint het artikel.

“Voetbal was woensdag weer een spel, geen tijdverdrijf,” gaat De Volkskrant verder. “Het duel was ook een eerbetoon aan de doop van het stadion tot Johan Cruijff Arena, want het was voor het eerst sinds die intentie is uitgesproken dat Ajax thuis voetbalde. En dan met een elftal dat gemiddeld ongeveer 22 jaar jong is.”

Niet alleen in Nederland viel op dat Ajax met een ontzettend jonge ploeg speelde. Het Spaanse Sport rekende uit dat de basiself gemiddeld 21,8 jaar oud was. De ploeg die tijdens het affluiten op het veld stond was zelf nog jonger: 20,4 jaar. De Spanjaarden hebben het dan ook over dat het ‘baby Ajax’ de sensatie van Europa is.

Verder waren de Spanjaarden vooral onder de indruk van Bertrand Traoré. “De Burkinees leidde zijn teamgenoten naar het zo gewenste resultaat. Ajax kende de laatste jaren weinig Europese successen en het had een duidelijk doel: terugkeren op de Europese troon.”

Ook de Franse sportkrant l’Equipe zag een gretig Ajax Lyon onderuit vegen. “Overdonderd door Ajax’ ijver, niet in staat om te reageren op de Nederlandse druk, ongelooflijk zwak, heeft Lyon een de kans laten liggen zich te plaatsen voor een Europese finale. Tenzij er een onwaarschijnlijke wederopstanding komt, zoals we die eerder hebben gezien.” Daarmee doelt de krant op de manier waarop Barcelona ontsnapte tegen PSG na een 4-0-nederlaag in de heenwedstrijd.

L’Equipe zag dus niet alleen een goed Ajax het was ook te spreken over de supporters in de Johan Cruijff Arena. Aangejaagd door de fantastische sfeer in de Arena deed het jonge team van Peter Bosz Lyon pijn.”

Het zijn stuk voor stuk mooie woorden, Ajax staat internationaal weer op de kaart. Waar dit avontuur ook eindigt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >