Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen winnen en lijken klaar voor bekerfinale

Vrijdagavond hebben de Ajax Vrouwen de PSV Vrouwen zonder al te veel moeite over de knie gelegd. De ploeg van Ed Engelkes, die vorige week kampioen werd, won de uitwedstrijd met 0-2. Volgende week staan beide ploegen weer tegenover elkaar, dan in het kader van de bekerfinale.

27 mei 2017 - 14:04
UsershyraDesktopajax_dataimagesfda0a03f70e78f0c196115e613ad3d26_normal
Ajax Vrouwen maken zich op voor de dubbel. © Sjoerd Tullenaar

Waar volgende week de beker, en voor Ajax de dubbel, op het spel staat, was vrijdagavond niets meer dan een veredelde generale repetitie. Aan Ajax’ zijde werd deze gebruikt om minuten te gunnen aan na dit seizoen vertrekkende speelsters als Lauren Delleman en Pauline Quay. Liza van der Most maakte na maandenlang blessureleed haar rentree. Chantal de Ridder begon in de punt van de aanval, ten faveure van topscorer Marjolijn van den Bighelaar.

Ana Romero, die het dit seizoen vooral moest hebben van invalbeurten, zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Nog binnen tien minuten kon ze Ajax op voorsprong zetten, maar faalde in de afwerking.

Gelukkig liet de Amsterdamse goal niet lang op zich wachten: Chantal de Ridder profiteerde van gebrek aan concentratie bij PSV en prikte de zo de openingstreffer van de wedstrijd binnen. In die fase was Ajax oppermachtig en liet het de bal snel rondgaan.  Ook in de score was dit overwicht terug te zien, Marlous Pieëte maakte voor de rust nog 0-2.

De tweede helft leek door beide ploegen gezien te worden als een verspilling van tijd. Dat er in feite niets meer op het spel stond dan de eer kon van het spelbeeld afgelezen worden. Smet op deze wedstrijd was de rode kaart van Romero, die deze ontving na natrappen. Door deze prent zal zij er volgende week niet bij zijn.

Door deze zege beëindigt Ajax het eredivisieseizoen met Ajax 61 punten in de kampioenspoule, vijf meer dan runner-up FC Twente. Mocht er volgende week ook gewonnen worden van PSV, dan behaalt Ajax Vrouwen, na het eerste kampioenschap ook de eerste dubbel in de clubhistorie. De finale zal gespeeld worden in het Kyocera Stadion, thuisbasis van ADO Den Haag. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >