Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen slaat aanval FC Twente af en ligt op titelkoers

Ajax haalt een zwaarbevochten punt uit het vuur bij achtervolger FC Twente. Hierdoor kan Ajax volgende week het kampioenschap binnenhalen.

06 mei 2017 - 13:59
UsershyraDesktopajax_dataimages96af6c62039aa4bc561e2eb92375870a_normal
Ajax heeft nog een winstpartij nodig voor het kampioenschap. © Sjoerd Tullenaar

Na de wedstrijd van gisteren lijkt de titel Ajax Vrouwen niet meer te kunnen ontgaan. Uit bij FC Twente speelde de ploeg van Ed Engelkes gelijk (1-1) tegen de enige overgebleven concurrent, en kan zo volgende week op De Toekomst kampioen werden tegen datzelfde FC Twente.

Dat er na afloop jubelvreugde was bij Ajax zegt genoeg over de strijd die FC Twente leverde. Hoewel Ajax in de beginfase gevaarlijk werd door Marlous Pieëtte en Marjolijn van den Bighelaar kwam ook de thuisspelende ploeg goed voor de dag. Met enkele katachtige reddingen wist Ajax-keepster Eli Sarasola haar ploeg op de been te houden.

Ondanks het sterke optreden van de Sarasola wist de thuisploeg toch op voorsprong te komen. En eerlijk is eerlijk: die voorsprong was verdiend. Nadat Twente al geruime tijd het veldoverwicht had en de beste kansen kreeg was het in de rebound van een afstandsschot raak. Waar in eerste instantie de lat nog redding bood, was de Ajax-doelvrouw kansloos bij de inzet van de snel handelende Ellen Jansen.

De rust leek ideaal om orde op zaken te stellen, maar dat gebeurde niet. Sterker nog: FC Twente bleef ook na rust de meest gevaarlijke ploeg en dwong Sarasola de bal in een uiterste krachtsinspanning op de lat tikken. Ditmaal was Ellen Jansen gelukkig niet in de buurt om te profiteren van een eventuele re-bound.

Nog maar net bekomen van de schrik viel er even later wél een doelpunt te noteren, aan Ajax’ kant welteverstaan. Geheel tegen het wedstrijdbeeld in prikte topscorer Van den Bighelaar een zeldzame mogelijkheid achter de Twente-doelvrouw: 1-1.

Direct na de goal had Pieëte een tweede Ajaxgoal op de schoen, maar zij faalde jammerlijk in de afwerking. Hierna kwam het spelbeeld van voor na de gelijkmaker weer ten tonele. Twente had de bal, en deze bal ging vooral rond op de helft van Ajax.

Met veel Ajacieden achter de bal gokte de koploper Ajax op countermogelijkheden, en die kwamen. Van den Bighelaar en Loïs Oudenmast wisten op hun beurt helaas geen counter succesvol af te ronden.

Tot de laatste minuut bleef FC Twente spelen voor de winst, maar Ajax bleef in het restant van de wedstrijd gemakkelijk op de been.

Zodoende ligt Ajax Vrouwen op koers voor hun eerste kampioenschap in de historie. Bij winst volgende week op FC Twente kan de titel de Ajacieden niet meer ontgaan. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >