Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bloeit op en dat doet aanvoerder Klaassen best veel

Iedere club wenst zich een aanvoerder als Davy Klaassen, maar Ajax heeft 'm. Daar mogen we blij mee zijn. De juichfoto's van Klaassen zijn ongeëvenaard. Het is alsof er een supporter op het veld staat die toevallig goed kan voetballen. Het voltooien van de weg naar Stockholm maakt Klaassen dan ook trots.

21 mei 2017 - 11:19
UsershyraDesktopajax_dataimagesc8bc719de607ce476a4a3e8a0b2b76ac_normal
Aan het juichen van Klaassen is niks gespeeld, dat is gemeend. © Pro Shots

Klaassen legt deze weken in diverse talen uit hoe het kan dat Ajax ook anno 2017 weer talenten uit de eigen jeugd in het veld heeft staan en wat er dit seizoen verder allemaal is gebeurd. De nummer tien vertelt die verhalen met veel plezier, aangezien de finale van de Europa League is bereikt.

“Er is veel aandacht van internationale pers en die mensen komen niet voor ons naar Amsterdam als het slecht gaat. Het maakt me heel trots dat we een speciale dag voor de media organiseren en dat iedereen zo geïnteresseerd is in Ajax,” aldus Klaassen op het digitale thuis van de club.

Met een zeperd in Rusland leek het helemaal geen leuk Europees seizoen te worden, maar daarna ging het beter en beter. Mede dankzij de komst van Hakim Ziyech, mede dankzij Peter Bosz die de ploeg aan de praat kreeg en uiteraard mede dankzij de kwaliteit die de selectie herbergt.

Maar er is nog iets: de steun van de supporters. De Johan Cruijff Arena kolkte tijdens de Europese optredens van Ajax voor eigen publiek. “Vanaf de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen is er echt een wisselwerking ontstaan, tussen de supporters en ons. Je komt dan niet lekker binnen, hoor, als tegenstander. We steunen elkaar en komen tot mooie prestaties.”

De blijdschap van het bereiken van de finale heeft overigens allang plaatsgemaakt voor een ander gevoel. Alles is gericht op het winnen van de cup. “Je bent natuurlijk heel blij, maar een dag of zo later, ga je nadenken: dat je wilt winnen. Ik wil die cup, anders gaat het de rest van mijn loopbaan daarover. Dit is nog een trapje hoger dan een finale spelen met een andere club. Ajax bloeit weer helemaal op en dat doet me veel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >