Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajacieden, onthoud dit voor altijd!

Het moet zo rond de 26ste minuut zijn geweest dat ik om me heen keek in de Johan Cruijff Arena en dacht: dit moet ik opslaan, dit moet ik onthouden. Voor altijd! Het kippenvel op mijn lichaam was op dat moment centimeters dik. Ik keek om me heen en zag en hoorde het hele stadion springen en zingen. Ongekend, zo zag ik de Arena nog niet vaak.

Door Niels Pach
04 mei 2017 - 15:29
UsershyraDesktopajax_dataimages0f3dc637055df804ed7f9bef0f9c7f2f_normal
Ze waren er maar mooi bij deze jochies van een jaar of twaalf. © Ajax Life

Eigenlijk begonnen de momenten om te onthouden al eerder. De gekmakende spanning is het startpunt van mijn herinnering aan 3 mei 2017. Het was vreselijk, het was niet te doen. Maar toch is het zo lekker. Ik ga met alle liefde van de wereld naar een potje tegen pak 'm beet Go Ahead Eagles, daar kan ik echt gelukkig van worden. Maar een wedstrijd als die tegen Lyon beheerst meer dan 24 uur van mijn leven. Dat heb je soms nodig als supporter.

Gevolg van die spanning was wel dat ik al voor de wedstrijd stond te stuiteren. Aan het begin van de dag had ik nog wel wat afleiding omdat er stukjes moesten worden getikt. Toen ik eenmaal naar buiten ging, was ik niet meer te houden. Ik moest m'n energie kwijt, ik moest mijn spanning kwijt. Gelukkig kon dat in het stadion.

Er waren geen individuen meer op de tribune, we waren allemaal één.

Zeker na de 25e minuut, na de 1-0 van Betrand Traoré. Wat een gekkenhuis! Het was zelfs zo erg dat ik even een moment van rust nodig had om bij te komen. En op dat moment bedacht ik me: ik moet dit onthouden, ik moet dit onthouden.

Met natte oogjes zag ik de pure vreugde bij de ruim 50.000 Ajacieden. Waar ik ook keek, ik zag iedereen springen en zingen. Of het nou de korte of lange zijde was, iedereen deed mee, iedereen ging uit zijn of haar dak voor de club waar we allemaal zo van houden.

Er waren geen individuen meer op de tribune, we waren allemaal één. Na de 2-0 vloog ik in de armen bij de voor mij onbekende buurman. Bij de 3-0 gaf ik een high-five aan jochies van een jaar of twaalf die een rij lager stonden. Sorry nog dat ik in m'n enthousiasme bijna jullie handen doormidden sloeg.

Die jochies waren trouwens zowat het fanatiekst van het hele vak. Af en toe de boel opzwepen, geen remmingen, gewoon lekker gaan. Ook daar heb ik van genoten, het deed me een beetje denken aan toen ik zo oud was. In die tijd speelde Ajax ook nog wel eens een halve finale, maar ik was er nooit bij. Zij wel, ze maakten het maar mooi mee.

We maakten het allemaal mee. Een herinnering voor de rest van ons leven. Waar het dit seizoen ook eindigt, dit pakken ze ons niet meer af. Zelfs als het nog misgaat in Lyon – wat ik niet helemaal uitsluit – doet dat weinig af aan hoe mooi en bijzonder deze avond was.

Of zoals Rinus Michels ooit zei: we zullen het nooit, nooit vergeten!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >