Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zes zaken die ons ook opvielen bij Ajax - Schalke 04

Een gretig spelend Ajax heeft de eerste krachtmeting met Schalke 04 in de kwartfinales van de Europa League volledig verdiend met 2-0 gewonnen. Zes zaken die ons verder opvielen tijdens een heerlijk ouderwets Europacupavondje in de Arena.

13 april 2017 - 23:08
UsershyraDesktopajax_dataimagese81e6bc1324316e55de919d064782515_normal
Bertrand, Donny, Davy, Amin, jullie waren top! © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Bertrand Traoré vindt zijn draai
Ja, natuurlijk zeggen de criticasters terecht dat hij vanavond zelf twee goals had kunnen maken, maar Bertrand Traoré speelde tegen Schalke 04 een uitstekende wedstrijd in de spits. Balvast, vrijwel altijd aanspeelbaar, op het juiste moment temporiserend en op het juiste moment oog voor zijn medespelers. Stiekem beginnen we best te hopen dat hij er volgend seizoen ook weer bij is.

Amin Younes heeft het op zijn heupen
In aanloop naar de wedstrijd liet Amin Younes al weten dat Ajax in eigen huis van iedere ploeg kan winnen zeker als er met de steun van het fantastische publiek iets moois ontstaat. En zo geschiedde. De Duitser was in de eerste helft een plaag voor zijn directe tegenstander, Thilo Kehrer. Die had vaak de hulp nodig van ploeggenoot Allesandro Schöpf. Nu lukte niet alles bij Younes, maar na 23 minuten dribbelde hij zich door het Schalkeduo en maakte Schöpf een overtreding die in de 1-0 resulteerde. Ook na rust was de Duitser voortdurend gevaarlijk en dreigend vanaf de flanken.

Davy Klaassen blijft ijskoud tegenover de penaltykiller van de Bundesliga
Penaltykillers beleven dit seizoen slechte dagen in de Amsterdam Arena. Liet Lasse Schöne vorige week Tim Krul kansloos vanaf de stip, tegen Schalke 04 mocht Davy Klaassen in afwezigheid van de Deen weer eens aanleggen. Schalke-doelman Ralf Fährmann stopte dit Bundesliga-seizoen al drie strafschoppen, maar hoorde de harde streep van Klaassen waarschijnlijk alleen voorbij suizen.   

Een (meer dan) warm welkom voor Klaas-Jan
Marc Overmars liet voorafgaand aan Ajax-Schalke aan de zijlijn tegenover FOX Sports al weten dat Klaas-Jan Huntelaar met het oog op de toekomst voor Ajax altijd een interessante optie kan zijn. De Ajacieden in de Arena beloonde de spits in ieder geval met een mooi en respectvol welkom. Zo kon Huntelaar op veel gejuich rekenen toen de speaker zijn naam omroep en kreeg hij een applaus en werd hij toegezongen tijdens het warmlopen. De oud-Ajacied beloonde dat op zijn beurt met een gemeend applaus en kreeg van zijn trainer nog twintig minuten speeltijd maar kon daarin weinig laten zien.

Donny van de Beek slaagt met vlag en wimpel
Was deze Europacupkraker de allergrootste test voor Donny van de Beek als controlerende middenvelder? Dat zou zomaar kunnen. De middenvelder gaf in ieder geval als eerste zijn visitekaartje af met een afstandsschot waar de Schalke-doelman alle moeite mee had. En hoewel Peter Bosz hem in het eerste kwartier nadrukkelijk coachte, kon Van de Beek net als al zijn ploeggenoten terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Met wat meer geluk had hij zelfs Ajax’ derde treffer kunnen maken, maar zijn afstandsschot belandde via de vingertoppen van de Duitse doelman op de onderkant van de lat. Uiteindelijk ging de Ajacied in de slotfase geblesseerd, maar onder ovationeel applaus het veld af.

Ajax vergeet het tweeluik al in Amsterdam te beslissen
Davinson Sanchez, Nick Viergever, Bertrand Traoré, Donny van de Beek, allen hadden tegen Schalke wel een keer kunnen scoren. Meestal was doelman Ralf Fährmann een sta-in-de-weg en soms waren de Ajacieden wat onfortuinlijk, maar met wat meer geluk had de ploeg zichzelf rijkelijk kunnen belonen en waarmee we return volgende week donderdag nog slechts als formaliteit hadden kunnen bestempelen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >