Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes hoopt via thuisvoordeel klus tegen Schalke te klaren

Amin Younes kijkt na een sportief succesvolle week met vertrouwen vooruit naar de eerste Europese kraker tegen Schalke 04. “Wij hebben zoveel kwaliteit dat ik vertrouw op een goede afloop.”

09 april 2017 - 14:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesa886de418de8918b343174fb5be717c2_normal
Younes was dreigend en miste nog een opgelegde kans. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Ja, Younes vond het zelf eigenlijk ook wel een ideale aanloop naar de Europacupkraker tegen Schalke 04. “We beslisten de wedstrijd snel en maakten ook goede doelpunten. Die waren allemaal goed uitgespeeld. Als je kritisch kijkt, hadden we er misschien nog meer moeten maken, maar ik denk dat we met dit resultaat tevreden mogen zijn na zo’n lastige week.”

De Duitse dribbelaar had in aanloop naar de uitwedstrijd tegen NEC zelfs al met een schuin oog naar de wedstrijd Schalke 04 - VfL Wolfsburg (4-1) gekeken. Toch was het niet moeilijk om het vizier op de wedstrijd in De Goffert te houden, benadrukte de linksbuiten in gesprek met Ajax Life. “Nee, wij moeten professioneel zijn en alles geven in elke eerstvolgende wedstrijd.”

Younes zelf is ook weer helemaal fit voor de climax van het seizoen. Zoals bekend moest hij de klassieker op het allerlaatste moment laten schieten met een knieblessure. “Dat was een lastige keuze, maar wel fair naar de jongens. Het is in deze fase belangrijk om eerlijk naar elkaar te zijn We willen kampioen worden en hebben een grote, fitte groep. We hebben deze week laten zien dat we genoeg kracht en conditie hebben om deze wedstrijden te spelen.”

Vanaf nu gaat het vizier dus echt op Schalke 04. “Dat wordt een moeilijke wedstrijd, maar wij spelen thuis met de fantastische steun van onze supporters. Als ik zie hoe ze ons helpen, dat is fantastisch. Het uitvak was vandaag ook geweldig. Tegen Feyenoord en Kopenhagen was het ook schitterend. Samen met de steun van onze fans kunnen wij het elke ploeg lastig maken in de Arena.”

Mooie teksten, maar wat weet hij eigenlijk van de Königsblauen? “Het is een Duitse ploeg dus aan hun mentaliteit zal het niet liggen. Die is altijd goed. Succes in Europa kan hun seizoen nog goedmaken. Het is een traditieclub met veel druk op de spelers. Het zal niet gemakkelijk worden, maar wij hebben zoveel kwaliteit dat ik vertrouw op een goede afloop.”

Younes kijkt overigens niet alleen uit naar de heenwedstrijd. “Het is een mooi en groot stadion met fans die veel lawaai maken. Ik heb er al twee of drie keer gespeeld. Gelsenkirchen ligt een half uurtje van Düsseldorf waar ik ben opgegroeid. Er zullen veel vrienden en supporters van me op de tribune zitten.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >