Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Witte rook! Ajax voetbalt voortaan in Johan Cruijff Arena

Het gaat nu nog slechts om een intentieverklaring, maar vergeet dat gerust per direct. De naam van de Amsterdam Arena wordt gewijzigd in de Johan Cruijff Arena. Dit maakte Ajax bekend op de zeventigste geboortedag van de nummer veertien. Een wens van veel supporters gaat hiermee in vervulling.

25 april 2017 - 19:21
UsershyraDesktopajax_dataimages6049064f6cff834ac7013476976e6e3b_normal
Supporters krijgen hun zin: de Johan Cruijff Arena is een feit. © De Brouwer

Het was nogal een gedoe om de Arena naar Cruijff te vernoemen. Dit heeft te maken met allerlei commerciële zaken en veel partijen die zeggenschap hebben over de naam van de Arena. Om een langer verhaal kort te maken: alles en iedereen is het er nu over eens dat het de Johan Cruijff Arena moet worden.

De naamswijziging is onderdeel van een pakket van afspraken over de governance van het stadion en de eigendomsverhouding. Daarover horen we later ongetwijfeld meer. Jordi Cruijff heeft namens de familie alvast laten weten verheugd te zijn over het besluit.

Binnen zes maanden worden de afspraken officieel gemaakt via het zetten van handtekeningen onder een contract. Naast de naamswijziging van de Arena wordt ook een straat, plein, brug of iets anders in de stad naar Cruijff vernoemd. Zover wij hebben begrepen zette de gemeente Amsterdam zich de afgelopen tijd keihard in om de naamswijziging werkelijkheid te laten worden.

Cruijff overleed op 24 maart 2016. Hij was toen al enige tijd ziek. Als een van de beste voetballers ooit kan het natuurlijk niet anders of er komt een mooi, permanent eerbetoon. Dat permanente eerbetoon is de naamswijziging van het stadion waarin Ajax voetbalt.

Over een maandje of zes wordt dus ook echt het bordje 'Johan Cruijff Arena' op de muur geschroefd. Tot die tijd noemen we het in de volksmond al zo.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >