Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf zaken die ons opvielen bij NEC - Ajax

Ajax heeft met een doelpuntrijke driepunter in Nijmegen (1-5) de druk op de Rotterdamse koploper maximaal opgevoerd en beleefde bovendien een simpel avondje in aanloop naar de kraker tegen Schalke 04. Dit viel ons verder nog op.

08 april 2017 - 21:36
UsershyraDesktopajax_dataimages8e7fb7988c60961a452877c0b255292e_normal
David Neres en Bertrand Traoré beslisten het duel al binnen het half uur. ©Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Ajax bezorgt zichzelf een gemakkelijk avondje
Ja, het liefst had Ajax op zondag gespeeld om genoeg hersteltijd te hebben na de midweekse wedstrijd tegen AZ, maar dat zat er dus niet in. Het beste wat je dan kunt doen is de wedstrijd snel op slot gooien en dat is exact wat de Ajacieden in Nijmegen deden. Al na acht minuten zaten de drie punten in de tas.

Neres en Traoré nekken NEC
Met een assist – al telt die officieel niet bij een eigen doelput – en een treffer was David Neres de man van de openingsfase in De Goffert. De Braziliaan kreeg tegen de Nijmegenaren alle tijd en ruimte om zijn acties te maken en schonk daarna Amin Younes een niet te missen kans die de Duitser van twee meter afstand ongelukkig over het doel wist te schieten. Ook in de tweede helft was de rechtsbuiten de meest gevaarlijke voorhoedespeler, al wisten uiteindelijk alleen Bertrand Traoré en Hakim Ziyech het net nog te vinden.

Dubbel prettig: werken aan doelsaldo of gas terug richting Schalke 04?
Als je na een half uur met drie treffers verschil voorstaat, kun je gas terug nemen vanwege de krachtmeting met Schalke 04 of doorgaan met het oog op het veel betere doelsaldo van Feyenoord. Ajax leek na de derde treffer op twee gedachten te hinken, maar gaf na de Nijmeegse tegentreffer weer even gas. Met het eindresultaat beleefden de Ajacieden in De Goffert eigenlijk het beste van beiden, al had de teller nog zomaar richting dubbele cijfers kunnen kruipen als het vizier voorin nog scherper had gestaan.

Bosz kan spelers sparen
In aanloop naar de zware slotserie (Schalke 04, sc Heerenveen, Schalke 04 en PSV) neemt Peter Bosz geen enkel risico met zijn spelers. Zo kregen Daley Sinkgraven en Justin Kluivert in Nijmegen rust. Nick Viergever schoof door naar de linksbackpositie en zo kwam er voor Matthijs de Ligt weer een plekje vrij in het centrum. De verdediger raakte in de eerste helft bij een ingreep echter lichtgeblesseerd en in de rust uit voorzorg gewisseld voor Jairo Riedewald.

Ajax oefent alvast een helft zonder Lasse Schöne
Lasse Schöne werd in Nijmegen toegezongen door het thuispubliek. De oud-speler van NEC is nog steeds populair in De Goffert. De Deen is zoals bekend echter ook geschorst voor de eerste wedstrijd tegen Schalke 04. Wat dat betreft had Bosz met een 3-0-voorsprong bij rust de luxe om alvast te gaan spelen met een ander middenveld. Schöne maakte plaats voor Donny van de Beek. Nu is dat geen garantie dat Van de Beek ook tegen Schalke zal spelen, maar onwaarschijnlijk is het zeker niet.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >