Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vertrek van trio kikkers laat bij Bosz geen sporen na

Een nieuwe trainer betekent veranderingen. Ook bij Ajax zijn winnaars en verliezers. Het elftal is compleet omgegooid en verschillende kikkers sprongen onderweg uit de kruiwagen. Peter Bosz heeft geen spijt van zijn keuzes.

11 april 2017 - 11:58
UsershyraDesktopajax_dataimages55e6a89fc22f8b5dfe36863bc86524f6_normal
Bosz heeft zijn zaakjes bij Ajax goed voor elkaar. © Pro Shots

Ajax treedt donderdag voor het eerst sinds veertien jaar aan in de kwartfinales van een Europees toernooi en in de eredivisie bedraagt de achterstand op de koploper slechts nog een puntje. Wie weet wat er in het restant van het seizoen allemaal mogelijk blijkt.

De opstelling van Ajax kun je inmiddels wel weer dromen, slechts op de flanken wordt wat gewisseld. In die opstelling was of is geen ruimte voor Riechedly Bazoer, Anwar el Ghazi, Nemanja Gudelj, Kenny Tete en Jairo Riedewald. Zomaar vijf spelers die voorheen wel belangrijk waren.

“Je kunt je status niet ontlenen uit het feit dat je uit de eigen jeugd van Ajax komt. Mijn nek gaat eraf als het niet goed gaat, dus ik bepaal de opstelling,” vertelde Bosz aan tafel bij Rondo, een programma van Ziggo Sport. “Ik heb geen spijt dat ik Bazoer, El Ghazi en Gudelj niet voor de club kon behouden.”

Overigens kun je rondom dit trio best beargumenteren dat ze niet eens eigen jeugd zijn. Sterker nog, voor alle drie werd een zak(je) geld neergelegd om ze over te nemen van hun oude club. Riedewald en Tete komen wel uit de eigen jeugd en hebben het ook niet gemakkelijk, maar rennen tenminste niet meteen weg.

Bosz: “We hebben een halfjaar samengewerkt met de vertrokken spelers en toen kreeg het elftal een beetje vorm. Er viel een aantal spelers buiten de boot. Toen zei Gudelj dat hij het niet kon opbrengen om op de bank te zitten. Ik heb hem nog gewaarschuwd, hij is namelijk een wereldgozer. Ik zei tegen hem: zo gaat het niet werken.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >