Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman in catacomben: ‘Bij 3-1 hebben ze me wel gehoord’

Joël Veltman moest Schalke 04 - Ajax vanaf de tachtigste minuut noodgedwongen op een televisie in de catacomben van de Veltins Arena volgen. Hij kreeg een tweede gele kaart en moest van het veld. Kijkend naar de televisie ging hij flink los bij de 3-1 van Nick Viergever.

21 april 2017 - 12:24
UsershyraDesktopajax_dataimages4cf528d337cbe5cece1a8b165ec71825_normal
Veltman vond beide gele kaarten onterecht. © Pro Shots

Wij van Ajax Life waren wel benieuwd wat Veltman allemaal heeft geroepen naar de tv. “Alles,” is de reactie van de verdediger. “Op een gegeven moment gingen die Schalke-spelers bij elke bal liggen. Nou, dat doen ze slim. Toen die 3-0 viel zag ik allemaal persmensen uit hun dak gaan en bij die 3-1 hebben ze mij ook wel gehoord. Heb ik even goed gejuicht.”

Bij de 3-1 ging Veltman dus al los. Op beelden van de NOS zie en hoor zijn reactie bij de 3-2. Veltman gooit er een oerkreet uit. Het gaat van: “Jaaaaaaaaa! Lekker!” Bekijk de video hieronder maar.

Dat Veltman in de catacomben stond en niet op het veld kwam dus door twee gele kaarten. Zelf vond hij ze beide onterecht. “Bij de eerste zag ik al dat-ie naar binnen ging en ik zet gewoon een blok, dat vond ik geen overtreding. Het zou kunnen dat het een optelsom was, maar waarvan zou ik niet weten waarvan. En de tweede: ik kan moeilijk verdwijnen uit het veld. En dan geeft-ie een tweede gele kaart...”

Door de rode kaart mist Veltman de heenwedstrijd in de halve finales. Ook Viergever moet toekijken bij de eerste wedstrijd. Hij pakte zijn derde gele kaart van dit Europa Leagueseizoen en is daardoor geschorst.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >