Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Telefoon Westermann roodgloeiend voor treffen Schalke 04

Heiko Westermann heeft het als bankzitter bij Ajax vaak rustig wat interviews betreft. Tot nu. Dankzij zijn verleden bij Schalke 04.

12 april 2017 - 10:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesfd4ffa29b9b7a35eabfd2df2b277fe20_normal
Westermann blikt terug op een tijd met meer speeltijd. En meer haar. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Hij speelde niet tegen Feyenoord, toch verschijnt Westermann na het duel in de mixed zone. Naast Ajax Life staat ook een Duitse journalist op hem te wachten. Het gaat al snel niet meer over het sterke optreden van Ajax in de klassieker, maar over de wedstrijden tegen Schalke 04.

Westermann vindt het prima. “Ik ben de enige Ajaxspeler met een achtergrond bij Schalke, heb daar drie jaar gespeeld. Dan is het normaal dat je interviewverzoeken krijgt.” Niet alleen journalisten weten hem deze dagen te vinden. “Ik wordt ook veel door vrienden en kennissen gebeld. Ik heb al aardig wat kaarten moeten regelen voor onze thuiswedstrijd.”

“Vrienden vragen natuurlijk hoe goed Ajax is, ook omdat Duitse media schrijven dat Schalke 04 dit Ajax wel kan verslaan. In het team zelf leeft dat minder, weet ik. Zij weten daar heel goed dat Ajax altijd grote talenten heeft,” vervolgt de verdediger.

Westermann hoeft eigenlijk alleen maar naar de klassieker te wijzen. Of naar de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen. “In topwedstrijden spelen we erg goed, alleen in kleine wedstrijden hebben we wat meer moeite. Dat heb je met een jong team. Maar als we tegen Schalke 04 zo spelen als tegen Kopenhagen, dan winnen we thuis zeker.”

De uitwedstrijd zal voor de 33-jarige Duitser extra bijzonder zijn, als we ervan uitgaan dat hij bij de selectie zit. De Veltins Arena was van 2007 tot 2010 zijn thuis. Hij speelde onder meer met Manuel Neuer, Ivan Rakitic en Hamit Altintop. En met Benedikt Höwedes, die nog altijd de lijnen uitzet.

“En vergeet Ralf Fährmann niet,” vult Westermann aan. “Hij was toen achter Neuer de tweede keeper, maar is nu basisspeler. Het waren wel de beste jaren in mijn carrière,” vervolgt hij, wijzend naar een foto van zichzelf, waarop hij juichend staat afgebeeld na zijn treffer tegen VfL Bochum in zijn laatste seizoen.

“We speelden om het kampioenschap, kwamen ver in Europa. We waren echt een topteam. Dat is nu wel minder, de huidige ploeg heeft het in de competitie lastig. Maar Schalke is een ploeg die je nooit mag onderschatten. Dat heeft het verleden vaak genoeg aangetoond.”

Voor onze volledige voorbeschouwing op Ajax - Schalke 04, verwijzen we naar onze krant. Ontvang je die nog niet? Sluit je dan snel aan!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >