Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Swart: 'Ajax heeft geen leiders, ik mis winnaarsmentaliteit'

Sjaak Swart voorspelt een Amsterdamse zege morgen, en denkt dat Ajax de nekslag al van een andere Rotterdamse ploeg heeft ontvangen. Dat terwijl hij de Ajacieden nog gewaarschuwd had.

01 april 2017 - 14:48
UsershyraDesktopajax_dataimagesa8b3fb02921fb54394b8c5053f9e031e_normal
Swart is kritisch op Ajax, maar verwacht wel een zege morgen. © Pro Shots

Wil Ajax het Feyenoord nog moeilijk maken dan moet het morgen winnen. Mister Ajax Sjaak Swart voorspelt in een duo-interview met Rinus Israël in de Volkskrant een 2-1 eindstand, desondanks is hij kritisch op zijn Ajax.

‘’Ajax heeft geen leiders. Ik mis de pure winnaarsmentaliteit’’, geeft Swart te kennen. Over het gelijkspel tegen Excelsior is hij ook duidelijk: ‘’Zie ik die spelers staan in zo'n kringetje op het veld, high-fives geven en roepen: we gaan ervoor. Begint de wedstrijd en wat denk je? Zijn ze niet vooruit te branden."

Overigens heeft Swart de Ajax-spelers naar eigen zeggen nog gewaarschuwd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior. ‘’Na die overwinning op Kopenhagen heb ik ze nog gewaarschuwd. Tegen Excelsior moeten ze er ook staan. En wat zie ik? Slappe hap. Dan erger ik me kapot.”

Generatiegenoot van Swart en oud-Feyenoordspeler Israël is in hetzelfde interview ook kritisch op de instelling van Ajax, en neemt de mislukte kampioenswedstrijd van vorig jaar, en de debacles van dit seizoen tegen Groningen en Excelsior als voorbeeld. “Ajax kon nooit profiteren van puntverlies bij Feyenoord, dan verdien je de titel ook niet.”

Zelfs Swart gelooft niet meer in een Amsterdamse titel en meent dat de wedstrijd tegen Excelsior de nekslag is geweest. Maar hij geeft ook aan dat hij een lachende derde niet uitsluit: “PSV ligt op de loer, vlak die ploeg niet uit.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >