Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Spannend

Net dit weekeinde had ik een weekeindje weg gepland. Ach ja. We stonden om half drie op het punt om weer op stap te gaan, naar een museum. Terwijl mijn vriendin de luiertas herindeelde, zag ik op mijn telefoon dat Schöne al had gescoord.

03 april 2017 - 18:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesbe140d41096d9010db4f686d976a846b_normal
Een uitzinnige Johan Cruijff Arena moet je niet voor jezelf houden. © Pro Shots

“Jaaa!”
“Wat is er?”
“Ajax heeft gewoon al gescoord, in de eerste minuut.”
“Oh”, is de licht geïrriteerde respons.

Op mijn stoeltje was de sfeer wel anders. Seizoenkaartmaat T. had zijn zesjarige voor het eerst mee. Mijn afwezigheid zorgde voor een debuut van een junior, zoals het hoort. “Hij vond het doodeng,” appte T. vlak na die eerste goal, gevolgd door een tranen met tuiten lachende smiley.

Logisch. Voor het eerst in de Johan Cruijff Arena en al na een paar seconden na het beginsignaal zo’n ontploffing van emoties, bij de klassieker. Dat moet voor het debuut van een kind ook beangstigend zijn. Zoiets maak je niet mee op het schoolplein, voor de televisie, in het zwembad of bij de verjaardag van een vriendje. Wat bereid je daar nou op voor? Niets.

Mijn afwezigheid zorgde voor een debuut van een junior, zoals het hoort.

Ik zie het ook aan ons kereltje van acht maanden tijdens ons weekeindje Frankfurt. De ICE-trein, de lift in het hotel, slapen in de onbekende kamer. Allemaal vindt hij het leuk, maar zijn lichaamstaal verraadt ook dat hij het eerst even eng vindt. Zo gaat dat nou eenmaal met dingen die de moeite waard zijn.

Een ontploffend Cruijffstadion gaat zijn begrip nog een paar jaar te boven. De zesjarige op mijn stoeltje is de schok gelukkig wel snel te boven. Al met al beleeft hij – volgens de appoverlevering – een geweldige middag.

Zelf heb ik ook van de klassieker genoten. Ik was er misschien niet bij, heb er geen seconde van gezien, maar dat betekent allerminst dat het langs me heen is gegaan. Tweets, nieuwsberichten en instagramfoto’s bereiken ook het Filmmuseum in Frankfurt.

Het is een uitdaging om tijdens zo’n stedentripje iets van Ajax - Excelsior mee te krijgen. Ajax - Feyenoord is overal. Een perfecte gelegenheid om je plek af te staan aan een jonge debutant.

Een uitzinnige Johan Cruijff Arena moet je niet voor jezelf houden. Daar is het veel te spannend voor.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >