Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Riedewald niet, Dolberg wel bij selectie Schalke-thuis

Kasper Dolberg is fit genoeg voor Ajax - Schalke 04. De Deen zit voor het eerst sinds vier weken weer bij de selectie. Jairo Riedewald is de meest opvallende afwezige in de 18-koppige selectie.

12 april 2017 - 19:45
UsershyraDesktopajax_dataimages58e31405a48e207bae842e752cdd1ac1_normal
Dolberg keert terug, Riedewald valt af. © Pro Shots

Ajax meldt niets over een blessure bij Riedewald, dus hij lijkt gepasseerd. Dat is best bijzonder, omdat hij een van de twee kandidaten leek om de geschorste Lasse Schöne te vervangen. Bosz noemde Riedewald eerder dit seizoen nog de enige, echte verdedigende middenvelder in zijn selectie.

“Als ik nu naar de selectie kijk, vind ik Riedewald op dit moment de enige die een goede controlerende middenvelder kan worden. Dat is hij nu nog niet, maar hij heeft wel de potentie,” zei Bosz in september.

Inmiddels is Frenkie de Jong hem dus in de pikorde gepasseerd. Tijdens de persconferentie een dag voor Ajax - Schalke 04 noemde Bosz zelfs eerst Carel Eiting als potentiële nummer zes. Pas toen er naar werd gevraagd, bevestigde Bosz dat Riedewald een optie is als verdedigende middenvelder. Ook in de verdediging heeft Bosz geen plek voor Riedewald.

Door het passeren van Riedewald kunnen we er wel van uitgaan dat Donny van de Beek donderdagavond de plek van Schöne overneemt. Het is daardoor vooral nog de vraag welke aanvallers Bosz opstelt.

Voor Dolberg zou het de eerste wedstrijd sinds Kopenhagen-thuis (2-0) worden. Hij raakte in die wedstrijd geblesseerd aan zijn lies. Bertrand Traoré bleek tegen Feyenoord, AZ en NEC een prima vervanger van de Deen.

Klik hier voor de volledige selectie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >