Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV-supporters scoren Calimero-actie van het Jaar

“Helemaal niets in Amsterdam!” We gaan het de komende tijd waarschijnlijk nog vaak horen. Vanaf de Coolsingel bijvoorbeeld. Want kampioen worden is pas echt leuk als Ajax naast de schaal grijpt. Maar de PSV-supporters maakten het wel heel erg bont.

24 april 2017 - 11:18
UsershyraDesktopajax_dataimages5c2fedd681c3666e52befc7931fa489f_normal
Dit is zo'n beetje het enige beeld van het bewuste moment. © De Brouwer

Het is jammer dat er amper camera’s draaiden. Het voorval vond namelijk plaats in de rust van PSV - Ajax. De lampenclub stond toen al op voorsprong en een beetje Ajacied voelde de laatste kleine kans op de landstitel tussen de vingers door glippen.

De gemiddelde cameraman was snel koffie drinken, denken we zo. Dus leggen we maar even uit wat er gebeurde. De omroeper van PSV had wat overige uitslagen voor te lezen. Zo gezegd, zo gedaan. Toen gebeurde er iets wat je niet zou verwachten.

“Vitesse - Feyenoord: 0-2,” hoorden we door de speakers. Het omroepen van deze uitslag werd door de PSV-supporters ontvangen met gejuich. Even waren we stil: huh, gejuich? Horen we dat nou goed? Een ding is zeker: het kon niet vanuit het uitvak komen.

Dus blijft er maar een optie over: het kwam vanaf de thuisvakken, vanuit de monden van PSV’ers. Hoe dan? Uitgerekend op het moment dat PSV was onttroond als kampioen ging er gejuich op omdat Feyenoord had gewonnen. Als je er niet bij was, kun je je amper voorstellen dat het gebeurde. Het volle uitvak was er getuige van.

Vorig seizoen reageerden PSV’ers ook al een beetje raar tijdens de titelrace, die achteraf zelfs nog goed zou worden afgesloten. Een PSV-supporter deed zelfs aangifte vanwege een penalty voor Ajax. Toevallig zocht Powned de beste man laatst op. Hij heeft spijt van zijn actie, omdat hij nog vrijwel wekelijks belachelijk wordt gemaakt.

Overigens kunnen we ons – het is bijna een prestatie op zich – een actie herinneren die nog beter scoort op de schaal van Calimero. Dat was het gejuich van supporters van FC Twente na de nederlaag (1-2) tegen Ajax, in 2012. De tukkers stonden toen op de banken omdat Ajax vanwege overige uitslagen drie dagen later pas kampioen zou worden.

Hopelijk kunnen wij Ajacieden woensdag 24 mei trouwens als laatste van iedereen lachen. Het wordt een moeilijke opgave, maar we zijn nog steeds in race voor Europese glorie. Wie weet!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >