Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opvallend: Bosz juicht helemaal niet na rake knal Schöne

Het leuke van een gewonnen klassieker is dat je uitgebreid de video’s terugkijkt van de doelpunten. Wie juicht er als eerste, wie zit er niet op te letten en juicht pas als laatste? Maar er valt nog iets op: Peter Bosz juicht helemaal niet bij de 1-0.

04 april 2017 - 11:49
UsershyraDesktopajax_dataimages34c45e41cf5425fed7891946e7d0e563_normal
Bosz viert zo'n beetje alle doelpunten van Ajax vrij ingetogen. © Pro Shots

Ajax kwam zondag al na 54 seconden op voorsprong tegen Feyenoord en dat was reden voor keihard juichen. Er stond dit keer meer dan ooit de eer van club en stad op het spel en serieus, zo hard juichen hebben we bij maar weinig klassiekers meegemaakt.

Zo’n beetje iedereen in de Arena ging uit zijn dak, maar Bosz dus niet. Dat valt toch op z’n minst opvallend te noemen. De wisselspelers springen op, zelfs assistent Hendrie Krüzen kan amper geloven wat hij ziet.

Bosz reageert niet. Of nauwelijks. Hij zit en blijft zitten. Volgt hij de wedstrijd direct vanaf de aftrap in een soort van trance, wilde de trainer vooral niet te vroeg juichen? Als Ajax tegen Feyenoord de leiding neemt, is het vaak wel gespeeld. Ook binnen de minuut.

Wat dat betreft levert het filmpje vooral vragen op, al moeten we wel erbij vermelden dat Bosz sowieso nooit zo’n uitbundige juicher is. Hij lijkt heftiger te reageren als er iets fout gaat dan wanneer er iets goed gaat.

Tot die conclusie komen we aan de hand van een paar voorbeelden. Klik voor het juiste perspectief op het cameraatje op de middenlijn. Tijdens de geboorte van de 1-0 van Davy Klaassen tegen PSV stond Bosz om vervolgens te gaan zitten, na de knal van Schöne in Utrecht gingen wel beide handen de lucht in, maar de 0-1 van Klaassen tegen Vitesse werd ook weer nauwelijks bejubeld. Er lijkt dus sprake van een patroon.

Het is toch wel opvallend, want het lukt bijna niemand om zo kalm te reageren op de openingstreffer tijdens Ajax - Feyenoord. Het bewijs hiervoor staat op beeld. Als je hier klikt, kun je de knal van Schöne vanuit tien verschillende hoeken bekijken. Pluspunt: het pure stadiongeluid!

Voor de volledigheid: hier de 2-0 van David Neres uit alle hoeken en standen. Ook daar gaat Bosz nou niet bepaald uit zijn dak.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >