Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Mozes op F-side maakt weg vrij voor doelpunt Younes

Op momenten dat Ajax een ruime voorsprong heeft en de spanning eraf is gebeuren op de tribune vaak juist de leukste dingen. Zo ook bij Ajax - AZ. De buit was wel binnen na de 3-1 van Lasse Schöne en dus vond de F-side het een goed moment voor de Mozes.

06 april 2017 - 12:38

Nou horen we sommige mensen denken: wat is de Mozes? Grote kans dat jullie het verhaal over Mozes uit de Bijbel wel kennen. Hij leidde zijn volk uit Egypte door de zee te splijten.

Dat is precies de basis van de Mozes in een voetbalstadion. Alleen wordt dan niet de zee gespleten, maar de tribune. De ene helft van de tribune gaat naar links, de andere naar rechts. Zo wordt de zee van mensen gespleten. Snap je hem? Mooi.

Extra mooi bij deze versie van de Mozes was dat-ie werd afgesloten met een doelpunt: de 4-1 van Amin Younes. Daardoor zien we in de video hierboven een stukje stadioncultuur gecombineerd met een doelpunt.

De video is geschoten door Ventos. Check zijn YouTube-kanaal voor meer beelden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >