Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lobont, keeper in laatste kwartfinale, onder indruk van Ajax

We moeten veertien jaar terug in de tijd voor de laatste Europese kwartfinale van Ajax. In Milaan trad Ajax aan met een team dat barstte van het talent. Ga maar na: Zlatan, Chivu, Sneijder, Van der Meyde, Pienaar, Maxwell en De Jong. Bogdan Lobont stond tegen de plaatselijke AC op doel. De keeper volgt Ajax nog altijd.

13 april 2017 - 14:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesee9b6c5980730710600a518ed3b4d81a_normal
Het was een bijzonder team, het Ajax dat in 2002/2003 Europa (bijna) veroverde. © Ajax Images

Nog even terug naar 23 april 2003, de dag van het laatste Europese kwartfinaleduel. Ajax maakte al het hele seizoen indruk in de Champions League en leek zich te gaan plaatsen voor de halve finales, tot de 91ste minuut.... “Een nachtmerrie werd werkelijkheid,” vertelt Lobont in gesprek met Elf Voetbal over de late 3-2 van AC Milan.

“Het voelde alsof San Siro ineenstortte en het puin op mijn schouders terechtkwam,” vervolgt Lobont. “We waren echt helemaal leeg van de strijd. We hadden alles gegeven en waren zo dicht bij een enorme stunt. Wij waren the young guys, Milan had een topteam, met wereldsterren als Shevchenko, Maldini, Nesta en Inzaghi.”

Lobont (39), die op dit moment derde keeper is bij AS Roma, volgt Ajax nog op de voet. Hij gaat er donderdagavond ook voor zitten als Ajax eindelijk weer een Europese kwartfinale speelt. “Jazeker! Ik denk dat Ajax een hele goede kans maakt tegen Schalke 04 en zelfs om de Europa League te winnen.”

“Zeker wanneer ze zo spelen als tegen Feyenoord, in de klassieker. Ik heb die wedstrijd thuis gekeken. Ik was echt onder de indruk. Oké, het is geen kwartfinale Champions League, zoals veertien jaar geleden, maar zo ver komen in de Europa League is ook heel knap. Zeker met the new kids.”

“Hopelijk kan dit Ajax wel all the way gaan in Europa. Ik zit vanavond als trouwe fan voor de televisie. Ajax zit in mijn hart,” sluit Lobont met mooie woorden af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >