Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax loopt toch weer wat in op de koploper

Nee, ook voor Jong Ajax zijn de kansen op het kampioenschap niet heel groot. Maar de ploeg van Marcel Keizer loopt wel drie punten in op koploper VVV-Venlo. Jong Ajax was maandag, zonder de grootste talenten, met 2-0 te sterk voor Jong Utrecht.

04 april 2017 - 14:09
UsershyraDesktopajax_dataimages9eca726c735cbeef803d82faff5b6854_normal
Als hij heeft gescoord, wijst Walian standaard naar de hemel. © Pro Shots

Vaclav Cerny en Frenkie de Jong waren de grootste namen die maandag op het veld stonden. Met de Van de Beeks, Kluiverts en Nouri’s van deze wereld worden weinig risico’s genomen, gezien het drukke programma van het eerste elftal.

Het gemis van deze drie spelers was voor Jong Ajax gemakkelijk op te vangen, tegen laagvlieger Jong FC Utrecht. De grootste naam van allemaal viel nog in bij de gasten: Edson Braafheid. Braafheid was van de partij toen het Nederlands elftal in 2010 in de WK-finale stond.

Zo gek kan het soms lopen. Alle andere spelers moeten dat nog maar eens zien te halen. Misschien dat we Ezra Walian ooit nog eens op een WK zien, al zal dat waarschijnlijk met Indonesië zijn en niet met Oranje. Walian bepaalde met zijn twee doelpunten de eindstand op 2-0.

Overigens zijn het ook voor Jong Ajax drukke tijden. De talenten spelen vrijdag alweer de uitwedstrijd tegen Telstar. Heel misschien kan de spanning in de titelrace worden opgevoerd, al mogen we niet vergeten dat het verschil met VVV acht punten bedraagt. De twee treffen elkaar nog wel.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >