Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Johan Cruijff Arena omarmd door ongeveer alle Ajacieden

Ajaxspelers, oud-Ajaxspelers, regenten, journalisten en dus zo’n beetje alles in de buurt van Ajax roept: eindelijk! De Johan Cruijff Arena! Toch is de belangrijkste reactie van de familie Cruijff en zoon Jordi.

26 april 2017 - 11:03
UsershyraDesktopajax_dataimages6258591ff0709fb8abeb43a1d7eb930f_normal
De Johan Cruijff Arena. En dat is logisch. © De Brouwer

De familie Cruijff liet weten dat ze 'de hele tijd in de afwachtende stoel hebben gezeten' en zich verder niet met de onderhandelingen bemoeiden. Zoon Jordi zelf liet op Twitter weten enorm blij te zijn met dit eerbetoon aan zijn vader:

Jordi Cruijff roemt terecht de inbreng van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Ondanks de vreselijke ziekte longkanker is de burgervader de motor achter de naamsverandering van het stadion. Journalist en biograaf Jaap de Groot stelt in De Telegraaf: “De eerste stap is gezet. Als hopelijk dit jaar nog de naam Johan Cruijff Arena officieel wordt onthuld, dan is een diepe buiging voor Eberhard van der Laan op zijn plaats. Juist hij wilde de afgelopen weken niet wijken tijdens de uiterst complexe onderhandelingen tussen vooral de Arena en Ajax.”

Van de huidige Ajaxselectie vinden onder anderen Donny van de Beek en Abdelhak Nouri het tof straks in de Johan Cruijff Arena te voetballen:

En dan zien we veel oud-Ajaxspelers, met John van ’t Schip als pleitbezorger voor de naamswijziging voorop, het volledig terecht vinden dat Amsterdam Arena dus Johan Cruijff Arena wordt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >