Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie kaartverkoop Olympique Lyon-uit

Ja, het is waar, we gaan het hebben over de kaartverkoop voor de uitwedstrijd in de halve finales van de Europa League! Dat hadden we aan het begin van het seizoen niet gedacht. De verkoop voor de wedstrijd bij Olympique Lyon begint donderdag en Ajax krijgt 2800 kaarten.

26 april 2017 - 18:21
UsershyraDesktopajax_dataimages52dba6dcd2eb9836cee8a0652ad97a51_normal
Grote kans dat het uitvak in Lyon binnen de kortste keren is uitverkocht. © De Brouwer

Een kaartje in het uitvak van Parc Olympique Lyonnais kost 55,50 euro (inclusief servicekosten). Supporters met een Europese voorrangsuitkaart zijn donderdag (let op: Koningsdag!) vanaf 10.00 uur als eerste aan de beurt om een kaart te kopen.

In de dagen daarna komt er telkens een groep bij, totdat alle kaarten over de digitale toonbank zijn. In alle gevallen begint de verkoop om 10.00 uur. Ajacieden met ‘gewoon’ EU-recht moeten vrijdagochtend achter hun computer kruipen. En zo verder.

Leden van Supportersvereniging Ajax zijn dinsdag aan de beurt, ook als ze nationaal uitrecht hebben op hun clubcard. Maar het is de vraag of er tegen die tijd nog kaarten beschikbaar zijn.

Er zijn ongeveer 3300 Europese uitkaarthouders. In theorie kan het uitvak vrijdag al zijn uitverkocht. Of dat ook gebeurt, valt moeilijk te zeggen. Een ding is zeker: de vraag naar kaarten is een stuk groter dan het aanbod.

Verder meldt Ajax nog het volgende: “Na je aankoop ontvang je direct een orderbevestiging en zal je op een later tijdstip een ticket ontvangen dat zal gelden als aankoopbewijs voor deze wedstrijd. Met dit aankoopbewijs kun je in Lyon je wedstrijdkaart afhalen bij de gebruikelijke omwisselprocedure. Verder moet je er rekening mee houden dat de kaarten voor de training op woensdag of op de wedstrijddag vóór 17.00 uur dienen te worden omgewisseld.”

Mocht je nog geen vervoer hebben naar Lyon, Supportervereniging Ajax laat een bus rijden. Die bus vertrekt woensdagavond bij de Johan Cruijff Arena en gaat donderdag snel na de wedstrijd weer terug. Hier staat meer informatie over de bus.

Klik hier voor de uitgebreide verkoopinformatie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >