Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huurling Feyenoord juicht niet bij goals van PEC

Jawel, is er een titelrace ontstaan! Een echte. En dus zijn ogenschijnlijk kleine dingen ook ineens nieuws. Of, nou ja, kleine dingen. De rol van huurlingen kan een dingetje worden richting het einde van het seizoen. Zo juichte Calvin Verdonk niet bij de goals van PEC.

10 april 2017 - 10:25
UsershyraDesktopajax_dataimages399b2030047183366236c7a5f5b5b1b2_normal
Verdonk stelt Berghuis hier in staat om de 2-2 binnen te schieten. © Pro Shots

Verdonk wordt dit seizoen door PEC Zwolle gehuurd van Feyenoord en dus was zondag de vraag: waar ligt de loyaliteit? Het zijn ook lastige situaties, dat geven we meteen toe. Maar het blijft een beetje apart om niet te juichen als je eigen ploeg scoort.

PEC is sinds de terugkeer in de eredivisie thuis ongeslagen tegen de Stadionclub en liet zich ook zondag van zijn beste kant zien. Althans, tien van de elf spelers lieten zich van hun beste kant zien. Al snel gingen de berichten rond: doet Verdonk zijn best wel?

Dat zal best, maar we lezen via Blendle in de Volkskrant ook een flinke kanttekening. “Ik hoorde vooraf van bekenden: als je wint, wachten we je op. Voor de grap, hoor, maar het was een rare wedstrijd,” aldus Verdonk, die toegeeft dat hij niet juichte bij de twee goals. “Voelde niet goed, al ben ik blij met het punt.”

Juichen deed Verdonk dus niet na de treffers van PEC. En na de goals van Feyenoord evenmin, al leverde hij wel een soort van bijdrage. Steven Berghuis had niet de meest moeilijke middag en bij de 2-2 werd het hem wel heel erg gemakkelijk gemaakt… door Verdonk.

Gelukkig beschikte PEC ook nog over twee andere huurlingen, van Ajax. Queensy Menig beloofde vooraf te scoren tegen Feyenoord en kwam die belofte binnen de kortste keren na. En Django Warmerdam behoort de laatste tijd tot de betere spelers van PEC. Het duo hielp PEC stand te houden en maakte Ajax blij, door hun club te helpen om twee punten dichterbij te komen.

Overigens kunnen we ons nog andere voorbeelden herinneren van huurlingen die het middenin een titelstrijd moesten opnemen tegen Ajax. Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden raakten in de lente van 2010 namens Willem II werkelijk geen bal, wat zelfs tot gefluit van het thuispubliek leidde.

En dan kennen we natuurlijk nog het voorbeeld van Jan Vertonghen namens RKC Waalwijk, maar daar gaan we het verder niet over hebben. Liever hebben we het volgende week over de invalbeurt van Richairo Zivkovic in De Kuip.

Al is Feyenoord - FC Utrecht in de titelrace een verhaal apart.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >