Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar wil winnen ondanks ‘extra jus’ van terugkeer

Voor Klaas-Jan Huntelaar is Ajax - Schalke 04 een bijzondere wedstrijd, hij keert terug in het stadion waar hij drie jaar succesvol was. “Het is bekende grond, hè. Ik ben er wel eens geweest, met het Nederlands elftal en met Ajax. Nu met Schalke is het de eerste keer. Dus ja, apart.”

13 april 2017 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimages7bb253f1b08036927d01c13071021eb7_normal
We zien Huntelaar graag weer juichen in de Arena, maar donderdag even niet. © Pro Shots

Door Niels Pach

Hoewel Huntelaar tijdens de persconferentie vrolijk is – hij maakt veel grapjes en lacht als de tolk hem een paar keer Jan-Klaas noemt – klinkt er in zijn antwoorden toch ook door dat hij het lastig vindt om tegen Ajax te voetballen. Alsof de supporter in hem het niet leuk zou vinden om Ajax uit te schakelen. Al zegt hij dat niet hardop.

“Nou ja, je wilt verder komen, dat is duidelijk. Dus daar is de focus op,” vertelt Huntelaar aan Ajax Life. “Dat je hier hebt gespeeld is natuurlijk wel een extra jus over de wedstrijd, maar mijn focus ligt op verder komen. En we willen de Europa League winnen en daarvoor moeten we deze twee wedstrijden winnen.”

Huntelaar is dus donderdag even geen Ajaxsupporter, maar gewoon voetballer van Schalke. Zijn avond is daarom alleen geslaagd bij een goed resultaat van Schalke. “En een doelpunt maken, zou mooi zijn.”

Nou gunnen we Huntelaar heel veel, maar laten we toch maar hopen dat hij tegen Ajax twee keer geen geslaagde avond heeft.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >