Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hoogendijk en Koster, pioniers van Ajax Vrouwen, stoppen

Anouk Hoogendijk (31) en Daphne Koster (36) zijn bezig aan hun laatste weken in de topsport. De speelsters van Ajax Vrouwen stoppen. Hoogendijk en Koster waren de vrouwenvoetbalpioniers bij Ajax en kunnen, als alles goed gaat, afscheid nemen met de dubbel.

26 april 2017 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimages8f290a394a7e4e4f8e25d02a43719f70_normal
Het is te hopen dat Koster en Hoogendijk kunnen stoppen met de dubbel. © Pro Shots

Hoogendijk dacht vorig seizoen al aan stoppen, na een seizoen vol blessures. Ze ging door en ondanks dat het dit seizoen goed gaat, hangt ze toch haar voetbalschoenen aan de wilgen. “Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar ik voel gewoon aan alles dat dit vooral een heel mooi moment is om te stoppen,” zegt Hoogendijk op het digitale thuis van Ajax.

Ook voor Koster is het mooi geweest. “Het was voor mij een moeilijke keuze. Uiteindelijk heeft het puur met gevoel te maken. Nu speel ik nog alles, maar vraag ik mezelf af: 'kan ik nog steeds doen wat gevraagd wordt?' Jarenlang heb ik veel aan de kant moeten zetten voor mijn carrière en keuzes gemaakt waar ik nu nog steeds volledig achter sta. Ik merk echter dat het me steeds meer moeite kost om bepaalde zaken aan de kant te zetten voor mijn sport.”

Koster en Hoogendijk stonden aan de wieg van het vrouwenvoetbal bij Ajax en hebben het Ajaxshirt altijd met trots gedragen. “Iemand vroeg mij laatst: waar ben je het meest trots op? Na lang nadenken heb ik dan nu toch het antwoord: het spelen in het shirt van Ajax. Spelen voor Ajax is namelijk altijd een soort droom voor mij geweest,” legt Koster uit.

“Op mijn 31ste kwam plotseling die mogelijkheid om de club te vertegenwoordigen na de oprichting van het vrouwenelftal,” vervolgt Koster. “Ik heb geen moment geaarzeld, daar moest ik bij zijn. Elke keer weer dat prachtige shirt aantrekken blijft speciaal. Die klik die ik met de club heb gaat nooit meer weg, gestopt of niet.”

Hoogendijk is ook altijd Ajaxsupporter geweest en waar zij nog liep in shirt van Overmars en Davids, lopen er tegenwoordig meisjes met haar naam op de rug. “Het gevoel dat jij hen gelukkig kan maken door een handtekening te zetten of een selfie te maken, blijft nog altijd een beetje onwerkelijk.”

Het einde van de voetbalcarrières van Hoogendijk en Koster is dus in zicht. Maar voor het zover is spelen ze nog zes belangrijke wedstrijden. Ajax Vrouwen gaat aan kop in de race voor de landstitel, de ploeg heeft met nog vijf wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op nummer twee FC Twente. Bovendien speelt het 2 juni de finale van het bekertoernooi tegen PSV.

Als alles meezit stoppen Koster en Hoogendijk dus op hun hoogtepunt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >