Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gedoe Berghuis en supporters bij cornervlag krijgt staartje

Grote kans dat er een tijdje wordt nagepraat over de 31ste minuut van Ajax - Feyenoord. Er deed zich vertraging voor bij een corner die Steven Berghuis wilde nemen. Berghuis schopte een tweede bal hard terug de tribunes in en werd daarna geraakt door een aansteker.

02 april 2017 - 20:34
UsershyraDesktopajax_dataimages6c7c15d544618f9fa5b1f5a5b37b544d_normal
Berghuis en de supporter worden slachtoffer van hun eigen acties. © Pro Shots

Het zal vast geen pretje zijn geweest toen Berghuis naar de hoek liep om een corner te nemen, maar het was een vrij domme actie van de Feyenoorder om een bal hard in de tribunes te schieten. Een onvervalst Van der Hoorntje vinden supporters, ook Ajacieden, meestal namelijk niet leuk.

Het schieten van de tweede bal was voor verschillende Ajacieden reden om met dingen te gooien, zoals muntjes en aanstekers. Berghuis werd geraakt door een aansteker en liep een hoofdwondje op. In zekere zin kun je stellen dat hij slachtoffer was van zijn eigen provocaties, vooral omdat hij er een gele kaart bovenop kreeg.

Maar hoezeer Berghuis het ook uitlokte, dit is geen reden om het gooien van aanstekers goed te praten. Sterker nog, wij keuren het af. Het is dom, onnodig en je benadeelt er de club en jezelf mee. Ajax weet de daders van zulke vergrijpen meestal te achterhalen en de KNVB komt in actie.

Een boete is wel het minste wat we kunnen verwachten, aangezien scheidsrechter Björn Kuipers aan het Algemeen Dagblad bevestigde dat er melding wordt gemaakt. Het leek trouwens ook wel alsof Kuipers de betreffende aansteker even later in zijn hand had. Die melding houdt verder in dat het hele gebeuren in het wedstrijdrapport komt te staan, zodat er een vooronderzoek kan worden geopend om vervolgens een straf op te leggen.

Op die manier benadeel je als Ajaxsupporter dus je eigen club, die eventuele schade weer op jou als dader komt verhalen. Het helpt bij de KNVB waarschijnlijk ook niet mee dat Ajax al een straf moest uitzitten. De vakken 424 en 425 bleven deze klassieker leeg omdat er vorig seizoen een pop van Kenneth Vermeer was opgehangen.

Het hele verhaal wordt nog een stukkie gekker als je bedenkt dat Berghuis vroeger supporter van Ajax was.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >