Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Duitsland, Libanon? Younes kiest nog niet: 'Ajax belangrijkst'

Voor Amin Younes is de ontmoeting met Schalke 04 zijn eerste officiële wedstrijd met Ajax tegen een club uit zijn geboorteland. Een mooie gelegenheid om zijn kwaliteiten te tonen aan de Duitse voetballiefhebbers en de bondscoach. Maar zo denkt Younes niet, hij is alleen bezig met Ajax.

12 april 2017 - 16:45
UsershyraDesktopajax_dataimages69c2e599beb0b4e710a91307542c4d81_normal
Younes was tijdens de laatste ontmoeting met landgenoten drie keer trefzeker. © Pro Shots

Door Niels Pach

“Ik doe gewoon waar ik goed in ben en wat belangrijk is voor Ajax,” zegt hij tegen Ajax Life op de persbijeenkomst een dag voor Ajax - Schalke 04. “Ik ga alles geven, zoals in iedere andere wedstrijd. Dat is belangrijk, ik denk er niet over na over de bondscoach van Duitsland of de Duitse media.”

Toch hopen we dat Younes het tegen Schalke net zo goed doet als tijdens de laatste keer dat hij het tegen zijn landgenoten opnam. Ajax oefende in de winterstop tegen RB Leipzig (5-1) en Younes maakte drie van de vijf Ajaxdoelpunten.

Vanaf die wedstrijd steekt Younes ook in een uitstekende vorm. De linksbuiten is sinds de winterstop een van de betere spelers bij Ajax. Inmiddels staat Younes op vijf doelpunten en tien assists en dat is, gezien zijn matige eerste seizoenhelft, geen gekke score.

Toch nog even terug naar de Duitse bondscoach, want is het eigenlijk wel nodig om op hem indruk te maken? Younes kan, hoewel hij in de jeugd voor Duitsland uitkwam, ook altijd nog kiezen voor het nationale team van Libanon, het geboorteland van zijn vader.

Younes is er nog niet uit welk land het wordt, als hij voor een van de twee wordt gevraagd. “De keuze moet ik nog maken. Maar nu ben ik met Ajax bezig en ik train en geef elke dag alles. Het is belangrijk voor mij dat ik beter word en me ontwikkel. Over andere dingen denk ik niet na.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >