Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die ons opvielen tijdens PSV - Ajax

Het zit erop, het is gedaan. Ajax wordt ook in 2017 geen kampioen. En dat is alweer het derde jaar op rij dat de titelrace mislukt. De vermoeide ploeg van Peter Bosz ging met 1-0 ten onder tegen een zwak PSV en het is slechts een kwestie van tijd voordat de schaal aan Feyenoord wordt uitgereikt.

23 april 2017 - 18:35
UsershyraDesktopajax_dataimages0986bd415092b9983bcef0f2c714a5f0_normal
PSV'ers juichen niet alleen vanwege 1-0, maar ook om de 0-2 elders. © Pro Shots

Te weinig wisselingen?
Het is niet gezegd dat Ajax met vijf of zes andere spelers PSV wel eventjes zou verslaan, maar was het zo slim om amper te wisselen? Dat is een goede vraag na de nederlaag in Eindhoven. Ajax ging van start met tien van de elf namen uit de opstelling tegen Schalke 04, maar het Ajaxspelletje dat onder Peter Bosz weer zo leuk werd, zagen we dit keer geen enkele moment.

De frisse krachten Kluivert en Neres brachten wel iets meer, al hield het niet over, hoor. Maar hoe was dat geweest als er meer spelers zonder zware benen op het veld stonden? We noemen bijvoorbeeld een Donny van de Beek.

Dolberg zwemt droog
Het heeft er alle schijn van dat het seizoen een paar weken te lang duurt voor Dolberg. De Deen is weer opgelapt na een liesblessure, maar het is sindsdien niet veel. Tijdens het bezoek aan PSV kwam daar een nog groter probleem bij: hij lag alleen maar op de grond.

Dat was voor de winterstop ook al een tijdje het geval, al die glijpartijen. Daar was een oplossing voor gevonden, maar dit had weinig meer met voetballen te maken. Kom je een keer in kansrijke positie, lig je met je snoet in het gras. Dat schiet niet op, Kasper...

PSV-supporters juichen op het domste moment
PSV is zondag onttroond als kampioen. Dat wisten we voor de aftrap al, vanwege de overwinning van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 0-2 van Vitesse. Ook dat wist iedereen al, maar het werd in de rust toch nog een keer omgeroepen. Stukje service, maar wat er vervolgens gebeurde tartte alle wetten van het supporterschap. Het Philips Stadion ontstak in gejuich.

Gejuich! Zoiets verzin je toch niet? Je staat derde en raakt op zeker de landstitel kwijt, maar je haat naar Ajax is zo groot dat je het op een juichen zet...? Onvoorstelbaar, als je het ons vraagt. Overigens waren er bij aankomst van de bus ook al wat gekkies die het nodig vonden om 'Feyenoord 2-0 voor, Feyenoord 2-0 voor' te roepen toen de Ajaxspelers uitstapten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >