Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over PSV - Ajax

Ja, hier is alweer de volgende kraker. De rook van de Europese topper tegen Schalke 04 is net opgetrokken en PSV wacht. De trots, de euforie en de kramp laten we thuis; de schaal staat op het spel in Eindhoven! Drie dingen om rekening mee te houden.

22 april 2017 - 12:16
UsershyraDesktopajax_dataimages19d03d6639afd9bf805d2e9d7817093b_normal
He man, jou kennen we! Dat shirt ook. In Eindhoven weer, zoals in Gelsenkrichen? © Pro Shots

Vertrouwen in Eindhoven is broos
Is het licht figuurlijk gezien al uit in Eindhoven? Na het gelijke spel van PSV in Den Haag leek dat wel zo. “Het is zo goed als voorbij,” gaf Marco van Ginkel toe. “Het kleine beetje hoop dat we nog hadden, is nu weg,” sprak Luuk de Jong. Goede teksten voor Ajax, maar gevaarlijk. 

Siem de Jong was in Voetbal International  realistischer: “Ik heb mooie jaren gehad bij Ajax, maar als ik op het veld sta, wil ik gewoon laten zien wat ik kan. Dan geef ik honderd procent en wil ik per se winnen. Wie de tegenstander ook mag zijn.”

“We willen ons publiek zondag een mooie middag bieden en sowieso onze laatste drie wedstrijden winnend afsluiten. Zodat iedereen toch nog met een wat beter gevoel de zomer ingaat.”

Trainer Peter Bosz vertelde desgevraagd na Schalke 04 dat ze in Eindhoven inderdaad verschillend over de topper denken. “Dat betekent in ieder geval dat het vertrouwen broos is. Dat kan ik mij goed voorstellen als een grote club drie wedstrijden voor het einde van het seizoen geen kampioen meer kan worden. De nummer 1 en 2 moeten dan alles verliezen. Dat zal niet gebeuren.”

Tijd voor echt herstel ontbreekt
Peter Bosz meldde het al eerder: de tijd tussen de Europese topper van donderdag en zondag is te beperkt. En gisteren weer, bij Ajax TV: “Je kunt gewoon niet in twee dagen herstellen van een negentig minuten-wedstrijd. Dus lukt dat ook niet van een 120 minuten-wedstrijd. Dat is een gegeven, daar moeten wij mee omgaan. Die wedstrijd gaat niet worden verplaatst.” 

De Ajaxspelers overnachtten (zover mogelijk met gierende adrenaline) na de historische avond in Gelsenkirchen, mochten twee uurtjes langer uitslapen, kregen gerichte voeding en liepen de ergste pijntjes uit de benen. De fysio’s konden vol aan de slag, zei Nick Viergever al. Of hun overuren genoeg zijn geweest voor de kraker, weten we pas op zondagavond na half zeven.

Ajax moet een cliché doorbreken
Dit seizoen zien we bij Ajax een cliché dat zondag maar eens in de prullenbak moet: mindere prestaties na een Europees avondje. Na Rostov was er verlies tegen Willem II. Na twee Europese duels tegen Celta de Vigo speelden de Ajacieden gelijk (Feyenoord en AZ uit).  Na Standard Luik bleek Twente met 1-0 te sterk en na FC Kopenhagen was er de schandelijke remise op plastic gras, tegen Excelsior.

Clichés doorbreken is een beetje een vaag ding. De motivatie zal moeten komen uit het feit dat de schaal nog echt kan worden gewonnen. Met de steun van 1400 trouwe supporters in het uitvak worden de pijntjes in de ledematen hopelijk wat minder gevoeld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >