Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over NEC - Ajax

Ja, het is echt waar, Ajax moet alweer aan de bak. Slechts drie dagen na AZ-thuis (4-1) staat NEC-uit op het programma. Om ondanks de korte voorbereidingstijd toch goed aan de aftrap te verschijnen, hebben we drie dingen verzameld die je moet weten.

08 april 2017 - 11:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesf506bf9a38cdcd92a427f15c2220b74e_normal
Ajax won vorig seizoen met 2-0, daar doen we het nu ook voor. © Pro Shots

Gedoe in Nijmegen
NEC steekt sinds de winterstop nou niet echt in een topvorm. De Nijmegenaren pakten in 2017 nog maar negen punten. Bovendien verloor NEC vorig weekeinde de Gelderse derby van Vitesse (2-1) en midweeks bleek FC Groningen met 2-0 te sterk. Je kunt de optelsom dan wel maken, de stemming in Nijmegen is niet opperbest.

Toch hoopt trainer Peter Hyballa zaterdag op steun van de bijna uitverkochte Goffert. “Ik snap dat men teleurgesteld is in hoe het momenteel loopt, maar juist nu heeft de spelersgroep de steun nodig. De fans mogen mij afmaken, maar niet de spelers. Het is een hele jonge groep en negatieve geluiden hebben echt een invloed daarop. Geloof mij maar dat iedereen er iedere dag alles voor doet en dat ze alle steun verdienen, zeker in deze tijden.”

Wel Klaassen, geen paniek
Ajax kan in Nijmegen gewoon beschikken over Davy Klaassen. De aanvoerder liep woensdagavond tegen AZ een dubbele kneuzing aan zijn been op. Dat is vervelend, zeker omdat Klaassen dit seizoen erg belangrijk is en niet alleen vanwege al zijn openingsdoelpunten. Gelukkig is hij bijtijds hersteld. Overigens hadden we heus niet in de vlekken hoeven schieten als Klaassen absent was.

Het is Ajax dit seizoen ook zonder zijn aanvoerder gelukt om te winnen. In de competitie en Europa League – in het bekertoernooi deed Klaassen helemaal niet mee – moest Ajax het drie keer zonder de middenvelder stellen en drie keer won het met 2-0. Tegen Panathinaikos kreeg Klaassen rust en voor de duels met FC Groningen en FC Kopenhagen was hij geschorst. Maar goed, dat doet er allemaal niet toe. Klaassen is immers van de partij.

In punten gelijk met Feyenoord
Als Ajax wint van NEC staat het in ieder geval voor een dag gelijk in punten met koploper Feyenoord. In het kader van de druk opvoeren zou dat wel een prettige situatie zijn. De Rotterdammers gaan een dag later op bezoek bij PEC Zwolle. Bosz vindt het fijn om weer eens voor Feyenoord te spelen. Dit gebeurde in februari voor het laatst.

“Ik vind het fijn. Het is een nieuwe situatie. Het is nog niet echt gebeurd dat we voor Feyenoord speelden,” aldus de trainer. Dat laatste is niet helemaal waar, want Ajax kwam over het hele seizoen gezien elf keer in actie voordat Feyenoord moest spelen. Maar het is wel voor het eerst dat de kampioensstress kan toeslaan bij de Rotterdammers. Laten we daar vooral op hopen, maar eerst zelf winnen.

NEC - Ajax begint zaterdag om 19.45 uur en de wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >