Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg ontbreekt tegen Feyenoord

Peter Bosz kan tegen Feyenoord niet beschikken over Kasper Dolberg. Naast Traoré zijn er ook andere gegadigden voor de spitspositie morgen.

01 april 2017 - 16:41
UsershyraDesktopajax_dataimages7d32f0b31777dc8750049f3f3b44b244_normal
Eerder dit jaar was Dolberg nog trefzeker tegen Feyenoord. © Pro Shots

Kasper Dolberg heeft de race tegen de klok verloren . De spits was vandaag niet in staat om mee te trainen met de groep, hij heeft nog teveel last van zijn tegen Kopenhagen opgelopen bovenbeenblessure. Vrijdag zei Peter Bosz nog dat hij een stelregel heeft als het aankomt op blessures: “ik moet kunnen zien dat een speler fit is. Daarvoor moet je hebben meegetraind, een vereiste om te kunnen spelen is dat een speler wel een keer heeft meegetraind.”

Dat Dolberg vandaag ontbrak op de afsluitende training was al een signaal, gezien de stelregel van Bosz, om te concluderen dat hij er dus niet bij is. Een officieel statement van Ajax nam het laatste beetje hoop weg: geen Dolberg.

Voor de interlandperiode ontbrak Dolberg ook al tegen Excelsior (1-1), toen werd hij vervangen door Bernard Traoré, die ook voor de wedstrijd van morgen de gedoodverfde vervanger lijkt te zijn. Echter: Bosz gaf vrijdag nog aan dat er meer namen de revue gepasseerd zijn. Klaassen zou daarbij overigens niet genoemd zijn.

Dolberg maakte dit seizoen dertien treffers in de eredivisie en is daarmee Ajax’ topscorer in de eredivisie. In de eerste confrontatie met Feyenoord dit seizoen zorgde hij voor de openingstreffer. Dat duel eindigde in 1-1. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >