Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Definitief! Ajacieden krijgen home in parkeergarage Arena

Goed nieuws! Ajacieden zitten al ruim twee jaar zonder supportershome, maar het licht staat nu eindelijk op groen voor een nieuw honk. Het nieuwe home komt aan de Zuidzijde van de Amsterdam Arena, in de parkeergarage, tussen ingang M en Zuid H.

06 april 2017 - 17:54
UsershyraDesktopajax_dataimages496d3c9d294206be26c096637c724ebe_normal
Er komt een nieuw supportershome. En wel op Zuid! © De Brouwer

De gemeente Amsterdam, Ajax, Arena en Stichting Beheer Supportershome (SBS) hebben donderdag hun handtekening gezet onder de gemaakte afspraken. De F-side prijst de geleverde inspanningen van burgemeester Eberhard van der Laan.

Het is de bedoeling dat het nieuwe home ergens volgend seizoen klaar is, al kan dit tot de winterstop duren. Dan kom je uit op begin 2018. Een laatste hobbel is dat er bezwaar kan worden aangetekende tegen het aanvragen van een omgevingsvergunning. Die moet Ajax nog aanvragen. De aanvraag zal het probleem niet zijn, een mogelijk bezwaar wel.

Het home bevond zich voorheen aan de Noordzijde van de Arena, maar hierdoor ging het soms fout met de verschillende stromen supporters. Door de nieuwe locatie hoeven uitfans sowieso niet meer langs het home. Door de nieuwe oplossing is ook de politie voorstander en wordt verwacht dat de sfeer rondom wedstrijden verbetert.

Het home zoals hierboven op de foto is te zien, ging begin 2015 door brand verloren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >