Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wikt en weegt voor AZ: ‘Klassieker een slijtageslag’

Als voormalige profs roepen dat twee duels per week spelen makkelijk kan, doet Peter Bosz dat af als 'ouwe lullen-verhalen'. Eén dag extra rust kan een groot verschil maken. Bijvoorbeeld tussen Excelsior-uit en Feyenoord-thuis. Tussen de klassieker en AZ zit minder tijd.

05 april 2017 - 11:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesc356b7cf8f12ef9d7093a13940c365b0_normal
Peter Bosz wikt en weegt, ziet plusjes en minnen voor het duel met AZ. © Pro Shots

Natuurlijk waren de Ajacieden gemotiveerd tijdens de klassieker. Dat teveel benadrukken legt bloot dat het wellicht daarvoor – bijvoorbeeld tegen Excelsior – niet zo was. Bosz: “Je vraagt je dan af; hoe kan dat nou? Want ook die wedstrijd is belangrijk, ook dat zijn drie punten. Soms zijn dat de mysterieuze krachten in de sport, soms zijn dingen wel te verklaren.” 

De trainer doelt in het interview bij Ajax TV op de twee dagen trainen na de Europese donderdagavond. “Te weinig rust is iets fysiologisch, daar kun je weinig aan doen. Dat kun je niet in je hoofd omzetten.”

Ook tussen de klassieker en AZ zit weinig tijd om te herstellen. Daarom denkt Bosz aan vervangers voor het avondduel (aftrap 20.45 uur) in de Arena. “Ze moeten wel honderd procent zijn. Anders stel ik ze niet op. We hebben een goede, brede selectie. Als iemand niet helemaal fit is, staan anderen te trappelen om die plek over te nemen. Daar zouden we iets mee kunnen doen.”

‘Iets mee kunnen doen’, dat is nog niet echt de opstelling verklappen. De geschorste Joël Veltman wordt vervangen door Kenny Tete, die vullen we vast in. Amin Younes is weer hersteld en zit bij de selectie. Dat kan ten koste gaan van Justin Kluivert of David Neres.

Als Hakim Ziyech een beetje moe is, zou Donny van de Beek een frisse kracht zijn. Lasse Schöne is belangrijk, maar Frenkie de Jong ontwikkelt zich als goede nummer 6. Jairo Riedewald kan dat ook, óf links centraal óf als linksback. Matthijs de Ligt en Appie Nouri mogen we niet vergeten.

Kasper Dolberg is dan weer niet beschikbaar - de Deense spits heeft nog teveel last van een bovenbeenblessure. Logisch is dan een basisplek in de punt van de aanval voor Bertrand Traoré.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >