Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz weigert verlies af te schuiven op vermoeidheid

Ajax verliest van PSV (1-0) en ziet zijn titelkansen in rook opgaan. Het is logisch te wijzen op de vermoeidheid, vanwege de verlenging donderdag tegen Schalke 04. Maar dat doet Peter Bosz niet. Hij steekt de hand min of meer in eigen boezem, omdat Ajax verkeerd stond.

23 april 2017 - 19:45
UsershyraDesktopajax_dataimages52ec83fd6208d6d6c798d347ac1158c1_normal
Ajax buigt het hoofd voor PSV en Feyenoord. © Pro Shots

Natuurlijk, het ging over de wedstrijd van donderdag. En het feit dat Ajax zondag alweer moest aantreden voor een topper. Maar het is toch ook wel klasse dat het verlies niet wordt afgedaan met dit excuses. Bosz kijkt naar zichzelf, naar Ajax.

En toen Bosz naar Ajax keek, zag hij dat het niet goed stond. Vooral in de eerste helft kon PSV hiervan profiteren. “We kregen de druk er niet op in de eerste 45 minuten. Dat lag aan onszelf. Schone zakte te ver terug, tot vlak voor de verdediging. Dan worden de afstanden te groot. Lasse moest verder voor de laatste linie komen te voetballen.”

Bosz en de spelers zetten dit in de rust recht. En inderdaad, Ajax kwam in de tweede helft beter voor de dag. Het leverde niet veel kansen op, maar als er sprake is van vermoeidheid, kun je jezelf dan verbeteren naarmate een topwedstrijd vordert?

“Ik zag ondanks de vermoeidheid die we meenamen uit Duitsland een glimp van het Ajax dat ik zo graag zie. De jongens hebben karakter getoond. Het is mooi hoe David Neres vlak voor tijd nog alles geeft om de 2-0 te voorkomen. Die mentaliteit zullen we ook nodig hebben in de halve finales tegen Olympique Lyon.”

Maar toch, wat als Ajax meer wissels had doorgevoerd? Want er was toch ook sprake van zere benen? “We hebben gekozen voor vastigheid,” reageert Bosz. “De jongens waren zonder blessures teruggekomen van Schalke-uit. Het is ook wel logisch dat je niet zo fris bent als normaal gesproken.”

Overigens had de wissel van Amin Younes wel degelijk met de wedstrijd tegen Schalke te maken. “Algemene vermoeidheid,” luidt de motivatie van Bosz.

Kortom, vermoeidheid is geen excuus maar speelde wel een rol. Volgend seizoen mag de KNVB wedstrijden op maandag inplannen, zodat clubs na een Europese wedstrijd genoeg rust hebben.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >