Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: ‘Met Dolberg ging het ook goed’

Twee goede en fitte spitsen, dat is een luxeprobleem voor Peter Bosz. De training vandaag wijst uit of de trainer morgen, voor de Europese kraker tegen Schalke 04, kan kiezen.

12 april 2017 - 15:03
UsershyraDesktopajax_dataimages6ad2e4f9e6e12964fa1b7930c1f5e509_normal
Dolberg of Traoré, dat zijn fijne opties voor Bosz. © Pro Shots

“Dolberg heeft gisteren volledig meegetraind met ons,” zegt Bosz tijdens het vaste perspraatje voor een Europa League-duel. “En dat gaat hij hopelijk vandaag nog een keer doen. Ik wil straks eerst weten hoe zijn reactie was op de training van gisteren.” 

Pas na het gesprek met de media gaat de technische staf aan de slag met de selectie. Die training geeft Bosz echt duidelijkheid over de beschikbaarheid van Kasper Dolberg. “Als hij fit is, dan pak ik hem erbij en anders niet.”

‘Erbij’ betekent in dit geval bij de selectie. Bosz houdt zijn kaarten met de basiself voor z’n borst. Pas morgen, zo’n anderhalf uur voor de wedstrijd, weten wie in de spits staat bij Ajax tegen Schalke 04. Dat met Bertrand Traoré uit bij NEC met 5-1 werd gewonnen, betekent niet zoveel - kijkend naar de opstelling voor morgen. “Met hem ging het daarvoor ook goed,” doelt de trainer op zijn Deense optie.

Check ook nog eens onze analyse met een vergelijking tussen Traoré en Dolberg.

“Uitgangspunt is dat een speler fit moet zijn om te starten of op de bank te zitten. Dit zijn wedstrijden waar je 100 procent voor moet zijn, anders kun je überhaupt niet bij de selectie zitten.”

Op de vraag of Klaas-Jan Huntelaar op de lange termijn een optie is in de spits bij Ajax, geeft Bosz een tactisch antwoord. “Dat is een vraag voor Marc Overmars en niet voor mij. Geen idee.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >