Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz is best content: 'Vanuit omschakeling goed afgemaakt'

Peter Bosz zag dat zijn ploeg dankzij een goed begin en een scherp slotakkoord tegen AZ deed wat gedaan moest worden: winnen. Ondanks de 4-1-zege was er echter nog genoeg op het spel aan te merken.

05 april 2017 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesd5fa2a16df7f3c3e228023b3727edb1d_normal
Bosz zag zijn ploeg sterk beginnen, verslechteren en scherp eindigen. © Pro Shots

“Voor ons stond voorop dat we ook vandaag weer wilden winnen. Het liefst in de stijl zoals we dat zondag ook tegen Feyenoord deden. Zo begonnen we ook. We waren fel, agressief, voetbalden goed, creëerden kansen en kwamen op 1-0,” aldus Bosz.

Vanaf de bank hoopte de oefenmeester dat er dankzij het goede spel nog snel een tweede en derde treffer zouden volgen. “Dan had je wat rustiger kunnen doen en misschien al twee dagen vooruit kunnen kijken als we alweer tegen NEC moeten spelen.”

Dat gebeurde niet. Sterker nog, de bezoekers namen het initiatief over richting rustsignaal. “We begonnen aan het einde van de eerste helft slecht te spelen. In plaats van dat we de bal snel lieten rondgaan, wat we in het begin veel deden, begonnen we nu veel te lopen en leden veel balverlies. Daardoor kwam AZ in de wedstrijd.”

Bosz constateerde dat de 2-1 van Davinson Sánchez uit de lucht kwam vallen. “Die treffer viel in een fase dat we het nog steeds niet goed deden. Daarna hebben we het goed gedaan door het vanuit de omschakeling goed uit te spelen. En dus de wedstrijd te winnen. Dat was waar het vooraf om ging. Ik ben blij dat we dat hebben kunnen doen. Hier zit gewoon een tevreden trainer,” hield hij het kort.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >