Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz blijft voorzichtig met Kluivert en ziet Neres wennen

Eerlijk zeggen, wie liep er over van vertrouwen na het horen van de opstelling? Vast niet iedereen verwachtte zo’n optreden als Ajax gaf tegen Feyenoord. Justin Kluivert en David Neres kregen het vertrouwen en maakten hun uitverkiezing meer dan waar.

03 april 2017 - 16:35
UsershyraDesktopajax_dataimages23889c2b738bbd3233b25a49c6b750c1_normal
Kluivert durft alles en maakt zat Feyenoorders gek. © De Brouwer

Peter Bosz en Davy Klaassen staken de koppen voor de aftrap van de klassieker even bij elkaar. Vanwege nieuws uit de ziekenboeg maakten Kluivert (17) en Neres (20) deel uit van de voorhoede. Het is altijd afwachten hoe zoiets uitpakt, zeker bij zo’n beladen duel.

“De trainer zei: misschien vliegen die jonge jongens er wel op. Justin en David waren geweldig. En ik snap best dat er even wat twijfel was op de tribunes. Op de trainingen doen ze het allebei hartstikke goed, maar ja. Dit is wel even iets anders,” aldus Klaassen tegenover Ajax Life.

“Justin speelde nog niet altijd even goed, maar stond meestal ook op rechts. Hij kwam nu vanaf links. Ze stonden er. David ook, al was hij na een uur wel op. Dat is logisch. En tot het moment waarop hij werd gewisseld, speelde hij goed.”

Bosz was zelf ook verheugd over het spel van de vleugelspitsen. “Kluivert was geweldig. Ik kan alleen nog niet 34 wedstrijden op hem bouwen. Dat kan gewoon niet. Wat voor Dolberg geldt, gaat ook op voor Justin.”

  • Kluivert zelf ging na zijn goede wedstrijd juist aardig los. “Wij zijn Ajax, wat kom je hier doen,” omschreef hij zijn houding tussen de lijnen.

“Wat betreft David, hij krijgt steeds meer mee van de manier waarop we druk willen zetten. Het begint al voorin, bij de aanvallers. Hij maakt de laatste tijd een goede indruk en omdat ik toch werd gedwongen om mijn ploeg op twee plekken te wijzigen, vond ik dit het juiste moment voor een basisplaats.”

Joël Veltman zag tijdens Ajax - Feyenoord van dichtbij dat Neres in zijn rol begint te groeien. De rechtsback bestreek dezelfde flank als de Braziliaanse aankoop van 12 miljoen euro en hoefde niet eens constant bij te sturen.

“David brengt veel tijd door met Herman Pinkster en de Spaanse jongens, die voor hem kunnen vertalen. Zij leggen uit wat hij moet doen als we druk zetten en waar hij precies moet staan. Ik nam vooraf nog even ‘links’ en ‘rechts’ met hem door en hij begreep het. Hij begint een beetje Engels te leren, al is het nog moeilijk om een goed gesprek te voeren,” deelt Veltman met Ajax Life.

“Het is voor David misschien maar beter dat de klassieker pas begin april werd gespeeld en niet al ergens in februari. David wilde samen met mij dansen als hij een doelpunt zou maken, dus ik hoop dat hij opnieuw scoort als mijn schorsing erop zit.”

Veltman mist de midweekse wedstrijd van Ajax tegen AZ.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >