Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen wint en heeft nog maar één concurrent voor titel

Door de winst van vrijdagavond bedraagt de voorsprong van Ajax Vrouwen op PSV maar liefst dertien punten. Alleen FC Twente vormt nog een gevaar.

29 april 2017 - 12:17
UsershyraDesktopajax_dataimagese0ec49a6cc9a0436ebba69617a71b99e_normal
Alleen FC Twente vormt nog een bedreiging voor Ajax Vrouwen. © Sjoerd Tullenaar

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond eventuele titelaspiraties weggenomen bij PSV. PSV, dat in de reguliere competitie als derde was geëindigd, moest een minimale nederlaag slikken en staat zodoende dertien punten achter koploper Ajax in de kampioenspoule.

In de basis bij Ajax slechts drie verdedigers: Anouk Hoogendijk en Daphne Koster (die deze bekend maakten te vertrekken bij Ajax), en Merel van Dongen. Diezelfde van Dongen was in de eerste tien minuten van de wedstrijd de gevaarlijkste speelster aan Ajax’ zijde. Bij een corner werd ze tot driemaal toe gevaarlijk, maar PSV-keepster Angela Christ redde bekwaam.

Wat van Dongen niet lukte deed Marjolijn van den Bichelaar wel: scoren. Na elf minuten was haar inzet het eindstation van een mooie combinatie waar onder meer Loïs Oudemast en Desiree van Lunteren bij betrokken waren.

Het was aan Ajax zelf te wijten dat er niet ruimer afstand van PSV genomen werd. Aan veldoverwicht voldoende, maar het aantal uitgespeelde kansen liet te wensen over.

Na rust werd ook van het veldoverwicht afscheid genomen: de wedstrijd werd gezapig. Beide ploegen leken niet in staat serieus gevaar te stichten, tot Ajax in de 80e minuut een ware doppelkans kreeg. Helaas lukte het zowel van den Bichelaar als Marlous Pieëte niet om succesvol af te drukken.

Door de overwinning op PSV heeft Ajax definitief nog maar één concurrent voor de titel: FC Twente. Met nog vier wedstrijden te gaan in de kampioenspoule is de voorsprong op de Tukkers vijf punten. Op Bevrijdingsdag ontmoeten beide ploegen elkaar in Enschede. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >